Να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να κάνει ρελάνς στον Νίκο Ανδρουλάκη επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος λέει ναι στο νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια, χαρακτηρίζοντάς το όμως και ατελές. Χαρακτηριστικό της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του αναφορικά με το θέμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε ρίχνοντας ένα πυροτέχνημα. Υποστήριξε πως θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μόνο που δημιουργούνται δύο απορίες. Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι θα πρέπει να εξηγήσει στα στελέχη του για τη στροφή που γίνεται, δεδομένου ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως η κομματική πειθαρχία δεν μπορεί να ισχύει σε κόμμα της Αριστεράς.

Η δεύτερη αφορά το ίδιο το γεγονός. Γιατί να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας; Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με την παρένθετη μητέρα. Δηλαδή με αυτό που προβλέπει η πρόταση νόμου της Κουμουνδούρου και όχι με αυτό που περιέγραψε ως σχέδιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Το άδειασμα στον Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση του απέναντι στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι επιχειρεί μικροπολιτική εκμετάλλευση με τη δήλωσή του ότι δεν θα δέσει τα παπούτσια της κυβέρνησης καθώς και ότι με τα όσα ανέφερε ακολουθεί άλλη γραμμή από αυτήν που το κόμμα του έχει επιλέξει για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε να στηρίζει το έστω και κατά τη γνώμη του ατελές νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αδειάζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο άσκησε κριτική δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι επιλέγει, εν όψει ευρωεκλογών, τη σύγκρουση με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο για τη δεύτερη θέση. Κλείνει δε και τα σενάρια που αφορούν συμπορεύσεις.