Στο θέμα των αλλαγών αναφορικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας αναφέρθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Και τα είπε όλα. Όλα μα όλα. Και σε ό,τι αφορά τη γενικότερη συζήτηση και σε ό,τι αφορά τη στάση των πολιτικών κομμάτων. Μίλησε και για το πλαίσιο που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως όσα ανακοίνωσε είναι στο σωστό δρόμο.

Αυτό που δήλωσε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποτελεί και την ουσία του θέματος ως προς την αντιμετώπιση των παρεμβάσεων που προωθούνται από τα πολιτικά κόμματα (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) τα οποία δείχνουν σήμερα να αναζητούν μικροκομματικά οφέλη από μια ενδεχόμενη άρνηση τμήματος βουλευτών της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα καταρτιστεί.

Αρχικά έδωσε τα εύσημα στον πρωθυπουργό αφού, όπως είπε, «μολονότι γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα μέσα στο κόμμα του, ωστόσο το προχωράει» για να προσθέσει πως «όλοι πρέπει να το ψηφίσουν. Πρέπει να συνεργαστούν τα κόμματα και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό. Και είναι πολύ σημαντικό να το ψηφίσουν όλοι και θα συμπεριλάβω και το ΚΚΕ. Υπάρχουν τρία ακροδεξιά κόμματα, δεν τα χρειαζόμαστε. Εγώ ειδικά δεν θέλω καθόλου την ψήφο τους. Πραγματικά καθόλου, να πούνε όχι, δεν με αφορά καθόλου. Θα ντραπώ αν γυρίσει κάποιος και πει ναι. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να συνεργαστούν».

Και συνέχισε: «Πρέπει να κατανοήσουν ότι πάνω από μικροπολιτικά συμφέροντα, πάνω από ποσοστά, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, μιλάμε για την αξιοπρέπεια. Μιλάμε για τα πράγματα τα οποία έχουν στερηθεί, σημαντικά πράγματα, ουσιώδη, οξυγόνο για έναν άνθρωπο και που στερείται ο ΛΟΑΤΚΙ Έλληνας πολίτης αυτά τα πράγματα και πρέπει να ψηφίσουν. Ναι. Ούτως ή άλλως, όπως συνηθίζω να λέω, η σημαία μας είναι πολύχρωμη, η ΛΟΑΤΚΙ σημαία που έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οπότε χρειαζόμαστε όλα τα χρώματα και το πράσινο και το μπλε και το κόκκινο, το πορτοκαλί και όλα».

Με απλά λόγια περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό που επιχειρείται να διαμορφωθεί αποσαφηνίζοντας ότι δεν πρέπει να μπουν στη μέση μικροπολιτικά συμφέροντα όπως αυτά που δείχνουν να… μελετούν κόμματα. Δηλαδή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα καταρτιστεί προκειμένου να δείξουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει πρόβλημα και να πατήσουν οι μεν (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) στα περί παρένθετης μητέρας και οι δε (βλ. ΠΑΣΟΚ) στη φράση Ανδρουλάκη για τα… κορδόνια στα παπούτσια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καπουτζίδη «στο τέλος της ημέρας, αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο προχωράει και είναι ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται ότι θέλει να το προχωρήσει γρήγορα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Είπε και άλλα όπως για παράδειγμα ότι «δεν πάμε να αλλάξουμε τη φύση, δεν θα πάει κανένας με τον σύντροφό του και θα πει γεια σας, έχουμε δύο σπερματοζωάρια, θέλω να κάνουμε παιδί. Με ένα σπερματοζωάριο και ένα ωάριο γίνεται πάντα το παιδί. Αυτό δεν θα αλλάξει» όπως και ότι «δεν το θέλουν οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι τον γάμο γιατί ντε και καλά θέλουν όλοι να πάνε να παντρευτούν. Την ισονομία θέλουμε. Όταν με αντιμετωπίζεις, όταν μου δίνεις λιγότερα δικαιώματα ως άνθρωπο, πάει να πει ότι με αντιμετωπίζεις ως έναν κατώτερο πολίτη. Και αν με αντιμετωπίζεις εσύ ως κράτος ως κατώτερο πολίτη, δίνεις το οκέι και στους πολίτες σου να με αντιμετωπίζουν ως κατώτερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Βρισιές, χυδαιότητες, επιθέσεις, δολοφονικές επιθέσεις, όλα αυτά προκύπτουν επειδή το ίδιο το κράτος μάς έχει τοποθετήσει στη βήτα κατηγορία πολιτών».