Υπέρ της ψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκε το μέλος και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «θετική εξέλιξη».

«Πρέπει να δεχθούμε έναν συμβιβασμό από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και με τις ψήφους άλλων κομμάτων και να κρατήσουμε τα υπόλοιπα που έχει η πρότασή μας για ένα επόμενο βήμα. Όταν στα 10 τα 8 γίνονται αποδεκτά, μπορούμε να το ψηφίσουμε» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πρόσθεσε ότι όσο το 50% της κοινωνίας -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- απαντά «όχι» στη ρύθμιση, δεν θα πειστούν οι βουλευτές που διαφωνούν. «Αν ψηφιστεί, θα γίνει με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ακόμη.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του χθες στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση έχει μια πολύ σημαντική διαφορά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά «στη μη δυνατότητα, του δικού μας νομοσχεδίου, για κάποιον μόνο άντρα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί».