Το ίδιο παιχνίδι που παίζει και το ΠΑΣΟΚ δείχνει να παίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του βουλευτή και διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, είναι ακόμη «αναποφάσιστοι», για το εάν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Βέβαια, μόνο αναποφάσιστοι δεν είναι, καθώς όπως όλα δείχνουν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει την πρόθεση στο να «περιχαρακωθεί» στην ακραία πρόταση νόμου, που κατέθεσε για το ίδιο θέμα στη Βουλή, προκειμένου να βρει πρόσχημα για να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Άλλωστε, ο Γιώργος Τσίπρας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίντζου, αναφορικά με το τι θα πράξουν εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ξεκάθαρα ότι θα το δουν το θέμα «με βάση τους υπόλοιπους συσχετισμούς».

Η ειρωνεία είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν σημαία το συγκεκριμένο θέμα όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη και τώρα -καθώς όλα δείχνουν- που το νομοσχέδιο είναι ante portas, άρχισαν τις υπεκφυγές με σκοπό να βρεθεί πρόφαση, προκειμένου να υπαναχωρήσουν. Όπως στο ΠΑΣΟΚ με τον κύριο Κωνσταντινόπουλο, έτσι και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις, όπως για παράδειγμα από την κυρία Λινού και τον κύριο Μεϊκόπουλο. Η στάση τους λοιπόν στο συγκεκριμένο θέμα -εφόσον πράγματι υπαναχωρήσουν- δεν αναμένεται να τους «κοστίσει ακριβά» σε ποσοστιαίο επίπεδο -μιας και είναι ένα μείζον θέμα, για ένα πολύ μικρό ποσοστό συμπολιτών μας-, αλλά καταδεικνύει την απόλυτη ένδεια παραγωγής πολιτικής από την αντιπολίτευση: καταφεύγουν μονάχα στο να κάνουν σημαία ανέξοδες -για εκείνους- μάχες, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Και για αυτό θα παραμείνουν ισχνές μειοψηφίες μέσα στη Βουλή.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Πείτε μας λοιπόν τώρα εσείς, έχετε καταθέσει την πρότασή σας - είπε κάποια πράγματα για τη δική σας πρόταση ο Πρωθυπουργός-»

Γιώργος Τσίπρας: «Η λύση για την κυβέρνηση, είναι να υιοθετήσει την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα στην παρούσα φάση, δεν έχει νόημα -το τι θα γίνει στη Βουλή "όταν και αν". Θα δούμε και τα υπόλοιπα κόμματα, νομίζω ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τα λύνει όλα. Είναι μια φοβική πρόταση, αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία, ένα μικρό βήματάκι-»

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Άρα ακόμα αφήνετε ανοιχτό, να το καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο - όπως περιγράφηκε χθες απ' τον Πρωθυπουργό, δεν το έχουμε δει στην τελική του μορφή ακόμα».

Γιώργος Τσίπρας: «Εμείς θα τοποθετηθούμε με βάση τη δική μας πρόταση νόμου, θα προσπαθήσουμε να περάσει η δικιά μας πρόταση νόμου, είναι σαφές».

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Εγώ ρωτάω εάν δεν γίνει αυτό, τι θα γίνει παραπέρα:»

Γιώργος Τσίπρας: «Θα το δούμε με βάση τους υπόλοιπους συσχετισμούς.»

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Δηλαδή;»

Γιώργος Τσίπρας: «Θα το δούμε μεσ' στη Βουλή εκείνη την ώρα, δεν έχουμε πάρει απόφαση για το πώς ακριβώς θα σταθούμε, αλλά νομίζω ότι είναι προβληματικό».