Σε αυτή την άθλια δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείς να απαντήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Καραμέρος ισχυρίστηκε ότι «η Νέα Δημοκρατία φέρνει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για να αλλάζουμε θέμα»! Είναι άγνωστο σε ποια χώρα ζούσε ο κύριος Καραμέρος τους τελευταίους τρεις μήνες, όπου κάθε πολιτικό πάνελ αφιέρωνε τουλάχιστον 5 λεπτά για το συγκεκριμένο θέμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να «κουνούν το δάχτυλο» στην κυβέρνηση, ότι δεν τολμάει να φέρει το νομοσχέδιο, επειδή διαφωνούν ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, σίγουρα δεν ζούσε στην Ελλάδα.

Έχει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός, ότι στην ίδια συνέντευξη πρόβαλλε ως επιχείρημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε το νομοσχέδιο, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον (Ακροδεξιό) Πάνο Καμμένο» και ταυτοχρόνως εγκαλεί την κυβέρνηση που δεν υιοθετεί την εντελώς ακραία πρόταση νόμου, που κατέθεσε στη Βουλή. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να υποστεί οποιαδήποτε φθορά για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, είναι βέβαιο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «πούλησαν» την ιδέα της περιχαράκωσης γύρω από την ακραία πρόταση νόμου στον Στέφανο Κασσελάκη, με σκοπό να μην αναγκαστούν να ψηφίσουν την μετριοπαθή και σωστή πρόταση που κομίζει η κυβέρνηση στον δημόσιο διάλογο. Το οποίο συνιστά τουλάχιστον άτιμη συμπεριφορά του κόμματος, προς τον ίδιο του τον πρόεδρο! Το μόνο που μένει να αποδειχτεί, είναι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το πολιτικό αισθητήριο, ούτως ώστε να δει την πλεκτάνη που του στήνει σε βάρος του, το ίδιο του το κόμμα.

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Γιώργος Καραμέρος: «Σήμερα στις 10:00 στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία φέρνει νομοσχέδιο -όταν όλοι συζητάμε για τα ομόφυλα ζευγάρια- και δίνει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που έχει-»

Δημήτρης Οικονόμου: «Μην αλλάζετε θέμα, σας ρώτησα αν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο».

Γιώργος Καραμέρος: «Τα ομόφυλα ζευγάρια είναι για να αλλάζουμε θέμα. Να αλλάζουμε θέμα από την ακρίβεια- »

Δημήτρης Οικονόμου: «Σας ρώτησα για το αν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο και δεν απαντάτε. Μάλιστα».

Γιώργος Καραμέρος: «-για το γεγονός ότι δεν λέει κουβέντα ο κύριος Μητσοτάκης για τα 40 F-16 που θα πάρουν οι Τούρκοι, για την αισχροκέρδεια, για τα δημόσια πανεπιστήμια, για το Ελευθέριος Βενιζέλος, ή για τις μετοχές, τα warrants της Aegean -της αεροπορικής- που τα εκχωρεί. Προκειμένου να συζητάμε αυτά, λέει "θα φέρω κάποια στιγμή, το σενάριο για την άρση των δικαιωμάτων (sic) των διακρίσεων»

Δημήτρης Οικονόμου: «Μα τώρα συζητάμε ένα θέμα συγκεκριμένο. Θα το ψηφίσετε το νομοσχέδιο στη Βουλή;»

Γιώργος Καραμέρος: «Σας λέω ότι εμείς καταθέσαμε πλήρες νομοσχέδιο (sic), με πραγματική άρση των διακρίσεων. Καλούμε τον κύριο Μητσοτάκη να ψηφίσει -και τους βουλευτές-, να ψηφίσουνε το πλήρες νομοσχέδιο και όχι υπεκφυγές και σας λέω, μέχρι την ολομέλεια, έχει τον χρόνο -γιατί υπάρχει και η κοινωνία, που βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει- να αλλάξει γνώμη ο κύριος Μητσοτάκης».