Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ η ενημέρωση της δεύτερης ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η συνάντηση αυτή τη φορά διήρκεσε 3,5 ώρες και συμμετείχαν πάνω από 60 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. 

Η ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο της κυβερνητικής ρύθμισης έγινε και σήμερα από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Μεταξύ των σημερινών παρευρισκομένων ήταν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος κ.α. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι σκοπός των συνατήσεων είναι μόνο η ενημέρωση και ότι είναι μακριά από τη λογική της ΝΔ το «μασάζ» ή το «φροντιστήριο» στους βουλευτές.

Πλεύρης: Η συζήτηση στο κόμμα μας πήγε εξαιρετικά 

Χαρακτηριστική είναι η στάση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος επίσης ήταν παρών απόψε στα γραφεία της ΝΔ για να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη συζήτηση-ενημέρωση, την οποία, αφότου ολοκληρώθηκε, χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Έθεσε μια σειρά από νομικά ζητήματα, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη να μην υπάρξει γάμος ομόφυλων ζευγαριών, προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά, καθώς αυτό ρυθμίζεται ήδη από το αστικό δίκαιο.

«Η συζήτηση στο κόμμα μας που γίνεται με πρωτοβουλία του @PrimeministerGR πήγε εξαιρετικά. Αποδεικνύουμε ότι με ειλικρίνεια και ευθύτητα συζητάμε δύσκολα θέματα που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι μια κατάκτηση της παράταξης μας», ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή του στο X.

Προσερχόμενος στα γραφεία νωρίτερα είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση». 

Θετικό το κλίμα μετά την ενημέρωση 

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής τους στην Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι ακούστηκαν όλες οι απόψεις, λύθηκαν απορίες.

«Δεν ξέρω αν νυπαρχουν αλλά κόμματα που μπορούν να μιλήσουν τόσο ανοιχτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμα, εστίασε στο δημογραφικό, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το «μεγαλύτερο θέμα της χώρας, θέμα στο οποίο να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Συνδέεται με το νομοσχέδιο». 

Από πλευράς του, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε: «Είχαμε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο. Με έκανε περήφανο, γιατί όλοι οι βουλευτές υπογράμμισαν την υποστήριξη στις αρχές της παράταξης και την προσπάθεια της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συνδυάζει αξίες με σύγχρονο ρεύμα. Καθένας ψηφίζει με τη συνείδησή του. Θετικό κλίμα και η παράταξη θα βγει πιο δυνατή».

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της παράταξης επανέλαβε και ο κ. Καλαφάτης, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των βουλευτών στη συνάντηση. 

Η Τζίνα Οικονόμου τόνισε: «Δεν προσπάθησαν να πάρουν ψήφο μας, έγινε ανταλλαγή απόψεων. Βγαίνουμε με περισσότερες γνώσεις. Τωρα μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Θα ψηφίσω».

Η Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε: «Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα ιδίως σε σχέση με την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Η ΝΔ είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και σήμερα το αποδεικνύει. Σχηματίζεται πλειοψηφία πάνω στην προάσπιση παιδιών και δικαιωμάτων τους. Η ελληνική οικογένεια θα κινδύνευε, αν επηρεάζεται η καθημερινότητα. Το υπουργείο έχει σχέδιο δράσης για το δημογραφικό, θέλουμε μέτρα εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή. Την οικογένεια μπορούμε να προστατεύσουμε, είναι ο μεγάλος συνδετικός κρίκος χώρας».

Τέλος, ο Γιώργος Σταμάτης υπογράμμισε: «Αληθεύει ότι υποστήριξα και την παρένθετη μητέρα στη συζήτηση. Κόμματα, λαοί μπροστά, όταν έχουν ηγεσία και νομοσχέδιο που αποκαθιστά αδικία ετών. Δεν δημιουργούμε νέα μορφή οικογένειας, αλλά να στηριξουμε αυτές που υπάρχουν».