Όπως είχε γίνει γνωστό, η ενημέρωση που είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα από το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα παρακολουθούνταν από δύο ξεχωριστά γκρουπ γαλάζιων βουλευτών μέσα σε δύο μέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, η πρώτη ομάδα, η οποία περιελάμβανε 60 βουλευτές, συμμετείχε σε μία συζήτηση που κράτησε 2,5 ώρες στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς. Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο και ο δεύτερος γύρος συζητήσεων σχετικά με το νομοσχέδιο, με τους βουλευτές από το δεύτερο γκρουπ να έχουν ήδη ξεκινήσει να φτάνουν στα γραφεία στην περιοχή του Ταύρου. 

Ποιοι βουλευτές προσήλθαν στην Πειραιώς 

Πρώτη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έφτασε η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, η οποία πρόσφατα είχε εκφράσει προβληματισμούς για την υιοθεσία. Ακολούθησαν οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας) που επίσης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και οι βουλευτές Μπάμπης Αθανασίου και Νίκος Ταγάρας που απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου.

Το παρών δίνει και ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα εκφράσει τις θέσεις του και στη σημερινή συνάντηση. «Δεν υπάρχει όμως κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Στόχος αυτών των ενημερωτικών συζητήσεων είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να πεισθούν και να ψηφίσουν τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μετά το τέλος της πρώτης ενημέρωσης χθες επισήμανε πως «τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και ότι όλοι όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση». Ο κ. Σκέρτσος έδωσε και σήμερα το παρών, ενώ αναμένεται να είναι εκείνος που θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. 

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της ζύμωσης με τους βουλευτές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε για... «πολύ σημαντική πρωτοβουλία» και σχολίασε: «Πήραν το λόγο και όσοι είχαν διαφωνία. Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες, οι οποίες διαφωνίες πήραν απάντηση. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, 100%».

nd-2.jpg
nd-1.jpg
nd-3.jpg
nd-4.jpg
nd-5.jpg