Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Ντόρα Κουτροκόη και Νίκο Υποφάντη. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη δυσφορία του για το κείμενο των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο γίνεται προτροπή να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ευρωπαϊκή οικογένεια και από την Αριστερά να μεταπηδήσουν στους Σοσιαλιστές. Ως «unfair» κίνηση και με έλλειψη τακτ χαρακτήρισε την εισήγηση των τριών συναδέλφων του -τους οποίους διακριτικά εξαίρεσε από συντρόφους-, καθώς δημιούργησε πρόβλημα στον ίδιο και την Έλενα Κουντουρά, μιας και αυτήν τη στιγμή οι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εντός της ευρωομάδας της Αριστεράς, όπου έχουν διάφορες υποχρεώσεις.

Ενδιαφέρον έχει η προτροπή του Κώστα Αρβανίτη προς τους Ζαχαριάδη, Ραγκούση και Θεοχαρόπουλο, να πάνε στο ΠΑΣΟΚ εφόσον θέλουν να ενταχθούν στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, καθώς και να μεταφέρουν και τη γνώμη τους αναφορικά με το πώς είναι τα πράγματα εκεί. Το συγκεκριμένο σχόλιο δεν αναμένεται να πειράξει ιδιαίτερα ούτε τον Γιάννη Ραγκούση, ούτε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, για προφανείς λόγους. Τον Κώστα Ζαχαριάδη όμως, που είναι γέννημα-θρέμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα του αρέσει ιδιαίτερα η συγκεκριμένη δήλωση. Κι αυτό διότι ο Κώστας Αρβανίτης -συγκριτικά με τον Κώστα Ζαχαριάδη- είναι όψιμος ΣΥΡΙΖαίος, καθώς εντάχθηκε στις τάξεις του κόμματος μόλις το 2015. Δεν είναι δα και λίγο να αμφισβητεί κάποιος την κομματική σου ταυτότητα, ενώ εντάχθηκε στο κόμμα μετά από εσένα. 

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Κώστας Αρβανίτης: «Εγώ είμαι προβληματισμένος από τις δηλώσεις στελεχών μας -και εμού του ιδίου πολλές φορές- που αλλάζουμε την ατζέντα, χωρίς να βοηθάμε το πραγματικό αφήγημα, που αυτήν τη στιγμή είναι η κυβερνητική πολιτική».

Ντόρα Κουτροκόη: «Όπως; Θέλετε να μας δώσετε κάποια ονόματα;»

Κώστας Αρβανίτης: «Αυτό το θέμα, με το αν θα πάμε στη σοσιαλιστική ομάδα από στελέχη τα οποία δεν έχουν σχέση με την ευρωομάδα, νομίζω ότι είναι unfair, δεν έχει τακτ και βεβαίως μας δημιουργεί εμάς τουλάχιστον -και σε εμένα και στην κυρία Κουντουρά- σοβαρά προβλήματα, γιατί εμείς είμαστε "εν κινήσει" και είμαστε ήδη σε μια ομάδα με φακέλους, με δραστηριότητες και τα λοιπά. Τουλάχιστον, δηλαδή, αυτό θα έπρεπε να σκεφτούν - τους συναδέλφους τους. Αφήστε τους συντρόφους. Ας το αφήσουμε αυτό. Τους συναδέλφους τους, αν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα, ή όχι και ούτω καθ’ εξής».

Νίκος Υποφάντης: «Εσείς θέλετε να πάτε στη σοσιαλιστική ομάδα ή όχι; Εσείς πού βάζετε τον εαυτό σας;»

Κώστας Αρβανίτης: «Τι δουλειά έχω εγώ; Εγώ είμαι αριστερός, κύριε Υποφάντη, πώς θα πάω στη σοσιαλιστική ομάδα; Όποιος θέλει να πάει στη σοσιαλιστική ομάδα, να πάει στην ελληνική σοσιαλιστική ομάδα, υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα. Να δει πώς θα πάνε οι καταστάσεις εκεί και να μας πουν και τη γνώμη τους. Εγώ αριστερός είμαι, στην Αριστερά είμαι. Αν το κόμμα πάρει μια άλλη γραμμή, θα πάω σπίτι μου».