Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Μετά την σωρεία «περίεργων» δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την διαφοροποίηση της Αθηνάς Λινού, για το εάν τελικά θα στηρίξουν το νομοσχέδιο που θα φέρει η Κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Τσίπρας παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποφασίσει για το εάν θα στηρίξει ή όχι το επίμαχο νομοσχέδιο.

Στην ίδια ακριβώς γραμμή παρουσιάστηκε και το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος Νίκου Ανδρουλάκη, όπου κανένα από τα δυο κόμματα που έκαναν σημαία το συγκεκριμένο θέμα όλο τον προηγούμενο καιρό, δεν έχει αποφασίσει να στηρίξει την το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Δηλαδή τόσο καιρό κουνούν το δάχτυλο του προοδευτικού μεταρρυθμιστή, χωρίς να έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο! Πρόκειται για την επιτομή της «τζάμπα μαγκιάς» και της υποκρισίας. Περιμένουμε να δούμε όταν έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, εάν θα βρουν και τα δυο κόμματα διάφορες προφάσεις, προκειμένου να μην το στηρίξουν και να γελοιοποιηθούν.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δημήτρης Τάκης: «Στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, θέλουμε να μας πείτε -γιατί ακούμε κάτι περίεργες δηλώσεις από στελέχη σα-, ο κύριος Παππάς είπε ότι δεν είναι "τζάμπα" η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ, ή ο κύριος Φάμελλος άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν περιλαμβάνει την παρένθετη μητέρα το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα το ψηφίσετε-»

Χριστίνα Κοραή: «Δεν θα την περιλαμβάνει, άρα δεν θα το ψηφίσετε;»

Γιώργος Τσίπρας: «Το αν θα το ψηφίσουμε ή όχι, θα το δούμε σήμερα και αφού δούμε το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει απόφαση έτσι κι αλλιώς. Θέλω να διευκρινίσω ότι σίγουρα δεν είναι το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα για τον μήνα Ιανουάριο- ».

Δημήτρης Τάκης: «Η κυβέρνηση θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο. Υπάρχει περίπτωση επειδή θέλετε το 100% μιας νομοθετικής ρύθμισης και όχι το 50% ή το 60% να μην ψηφίσετε, ή σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσετε ένα θέμα που βοηθά και λύνει προβλήματα σε πάρα πολλά ζευγάρια;»

Γιώργος Τσίπρας: «Αυτό σας λέω, ότι θα το συζητήσουμε σήμερα. Η προσωπική μου γνώμη, είναι ότι εφόσον δεν έχει μέσα κάτι περίεργο ή αρνητικό, θα πρέπει να ψηφιστεί έστω και το λίγο. Αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, δεν έχει παρθεί απόφαση για αυτό».