Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KONTRA και στην δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη. Καταφανής ήταν η ενόχλησή του από τον χειρισμό του Στέφανου Κασσελάκη, την επιβολή δηλαδή της κομματικής πειθαρχίας «δια της τηλεοράσεως», καθώς δήλωσε ότι δεν ήταν ο μόνος που το έμαθε από την τηλεόραση, ενώ στην συνέχεια δήλωσε ότι δεν υπήρξε καν συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, για το πώς θα τοποθετηθεί. Αποφάσισε μόνος του ο πρόεδρος Στέφανος και το ανακοίνωσε δια της τηλεοράσεως. Η ενόχληση του Γιώργου Τσίπρα, φαίνεται να πηγάζει από το γεγονός ότι προεξόφλησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τώρα, την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς υπήρξε μερίδα στελεχών -όπως ο Γιώργος Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς- που επιθυμούσε να διατηρήσουν μια στάση «ήξεις-αφήξεις», προκειμένου να πιεστεί η Κυβέρνηση. Αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης τους «χάλασε» τα σχέδια, αποφασίζοντας μόνος του και ανακοινώνοντας την απόφασή του, από την τηλεόραση.

Όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φέρνει στο κόμμα την λογική του CEO εταιρείας, «η απόφασή μου είναι αυτή και θα την στηρίξετε, θέλετε - δεν θέλετε», κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, θα έπρεπε να το περιμένουν, όταν αποκάλεσε τις -πάλαι ποτέ- πολύωρες συνεδριάσεις με τις ιδεολογικές τοποθετήσεις, ως «σάλτσες πουμαρό». Όπως όλα δείχνουν, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ανοιχτός σε διαφορετικές γνώμες, εφόσον τις ζητήσει. Αν δεν τις ζητήσει, γίνεται αυτό που θέλει εκείνος. Και όπως έχει δείξει η ιστορία, όποιος διαφωνεί, παραπέμπεται στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Νατάσα Γιάμαλη: «Άκουσα και τον κύριο Κασσελάκη σήμερα, ο οποίος είπε ότι "με τις δικές μας ψήφους θα περάσει αυτό, χάρη σε εμάς περνάει". Το οποίο όμως το χαρακτήρισε και ατελές. Γιατί χρειάζεται η κομματική πειθαρχία σε ένα κόμμα σαν το δικό σας; Δεδομένο δεν θα το ψηφίζατε όλοι και όλες;»

Γιώργος Τσίπρας: «Θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Αυτή είναι η εικόνα που έχω. Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το άκουσα κι εγώ από την τηλεόραση, οπότε δεν έχω κάτι να σας πω».

Νατάσα Γιάμαλη: «Εννοείτε ότι δεν συμφωνείτε, ή ότι σας ξενίζει;»

Γιώργος Τσίπρας: «Το άκουσα από την τηλεόραση και μένω εκεί. Το έμαθα από την τηλεόραση».

Νατάσα Γιάμαλη: «Σας ξενίζει ότι το ακούσατε από την τηλεόραση».

Γιώργος Τσίπρας: «Προφανώς. Αλλά δεν είμαι ο μόνος».

Νατάσα Γιάμαλη: «Δεν είστε ο μόνος που σας ξενίζει;»

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν είμαι ο μόνος που το άκουσε από την τηλεόραση (...) όταν θα φτάσει η ώρα, εμείς αυτό που καταρχάς θα προσπαθήσουμε, είναι να ψηφιστεί η δική μας πρόταση νόμου».

Νατάσα Γιάμαλη: «Το κατανοούμε, όμως αυτό με ρεαλιστικούς όρους, δεν υπάρχει αυτή η συζήτηση».

Γιώργος Τσίπρας: «Σύμφωνοι, το καταλαβαίνω αυτό το οποίο λέτε, εγώ σας λέω αυτό που πολιτικά θα προσπαθήσουμε».

Νατάσα Γιάμαλη: «Εξ όσων γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, υπήρχαν δυο γραμμές στην Κουμουνδούρου -εκφράστηκε σαφέστατα από τον κύριο Κασσελάκη, ότι θα υπερψηφίσετε- ωστόσο, γνωρίζουμε ότι υπήρχαν σύντροφοι και συντρόφισσές σας, που ήταν κατά, στο να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά, της Νέας Δημοκρατίας. Η δική σας άποψη, ποια ήταν επ' αυτού;»

Γιώργος Τσίπρας: «Έχω άποψη, αλλά δεν έγινε κάποια μεγάλη συζήτηση, στην οποία να συμμετέχω και να έχω μια άποψη. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο έτσι κι αλλιώς απασχολεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας από την μια ή την άλλη μεριά (...) υπάρχουν προβληματισμοί σε ό,τι αφορά την τακτική της κυβέρνησης, ειδικά μετά την εξαγγελία περί αποχής. Ότι δηλαδή, καλεί τους διαφωνούντες βουλευτές να μη συμμετέχουν. Αυτό είναι πρωτοφανές».

Νατάσα Γιάμαλη: «Είπατε βέβαια -και θα ήθελα να μου το εξηγήσετε- ότι δεν έγινε συζήτηση επί του τι θα ψηφίσετε».

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι, σας λέω ότι δεν υπάρχουν δυο γραμμές, δεν έγινε κάποια τέτοια συζήτηση. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές γνώμες για το ζήτημα, αλλά δεν έγινε κάποια συζήτηση, δεν εμφανίστηκε πουθενά. Πιο πολύ είναι δημοσιογραφικό κουτσομπολιό».

Νατάσα Γιάμαλη: «Πώς, ο κύριος Παππάς είπε "καλό θα είναι να μη διευκολύνουμε την Νέα Δημοκρατία"».

Γιώργος Τσίπρας: «Ναι, την ίδια γνώμη έχω κι εγώ, αλλά σας λέω ότι δεν έγινε κάποια συζήτηση. Είναι μια γνώμη, σεβαστή».