Τομεάρχης για το… ξεκάρφωμα

Παραιτήθηκε η συντρόφισσα Λινού από τη θέση του τομεάρχη της Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και φοβάμαι κάπως για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που θα μείνουν χωρίς τη χάρη του Θεού, φορέας της οποίας είναι η θεοφοβούμενη αριστερή. Από την άλλη, οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε ότι ο συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ και Παιδείας μοιάζει κάπως με τον συνδυασμό λαδιού και νερού και η ανάγκη για τομεάρχη Παιδείας στο κόμμα του ηγέτη της Τζάκρη είναι αντίστοιχη της ανάγκης για ψήστη κρεάτων σε εστιατόριο βίγκαν.

Αλλα λένε και τελικά άλλα κάνουν

αυθαίρετο (το) 1. ιερό κτίσμα «οι ναοί κάθε θρησκείας είναι αυθαίρετα και κανείς δεν μπορεί να τους πειράξει» 2. αυτό που δεν γκρεμίζεται με τίποτα «ο σεισμός πλησίασε τα 8 ρίχτερ, αλλά δεν φοβηθήκαμε καθόλου γιατί το σπίτι είναι αυθαίρετο» 3. ελληνικό πατροπαράδοτο έθιμο «το Πάσχα θα το γιορτάσουμε με σούβλες, αυγά, πυροτεχνήματα και άλλα αυθαίρετα»

Αν είχα 100 ευρώ για κάθε φορά που ένας στέλεχος μιας κυβέρνησης προαναγγέλλει γκρέμισμα αυθαιρέτων, σήμερα μπορεί να μη χρειαζόταν να δουλεύω. Οπως δεν θα χρειαζόταν να δουλεύω κι αν είχα 100 ευρώ για κάθε φορά που μια κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της για γκρέμισμα αυθαιρέτων. Τα αυθαίρετα κτίσματα είτε δεν γκρεμίζονται ποτέ είτε «τακτοποιούνται» και κάθε εξαγγελία περί του αντιθέτου μοιάζει με υπόσχεση αλκοολικού ότι θα ελαττώσει το ποτό. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση ξαναεξαγγέλλει γκρέμισμα των αυθαιρέτων αφού ακόμα κι αυτά που δεν εξαιρούνται από το νέο νομοσχέδιο σε λίγα χρόνια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα «τακτοποιηθούν». Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι για τις ελληνικές κυβερνήσεις η εξαγγελία κατεδάφισης αυθαιρέτων είναι κάτι σαν γούρι και ως τέτοιο πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σίγουρος

Ο δράστης της τελευταίας γυναικοκτονίας σίγουρα θα καταδικαστεί σε ισόβια και ακόμα πιο σίγουρα κάποια στιγμή, πολύ πριν από το τέλος του βίου του, θα αφεθεί ελεύθερος. Σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω μισό καλό λόγο για τον οποίο ένας παλιάνθρωπος που έχει διαπράξει ένα τόσο φρικτό έγκλημα να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα και στα γεράματά του.

Αξιακά

Θα έγραφα κάτι εναντίον του μαστιγώματος με 74 βουρδουλιές της Ιρανής που έκανε το έγκλημα να μη φορέσει μαντίλα σε δημόσιο χώρο, αλλά είμαι προοδευτικός άνθρωπος και πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους τους πολιτισμούς γιατί όλοι έχουν την ίδια αξία και άρα ένας πολιτισμός που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως όντα β΄ κατηγορίας αξίζει τον ίδιο σεβασμό με έναν πολιτισμό που επιβάλλει την ισότητα των φύλων.