Την παραίτησή της από τη θέση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής Β' Αθηνών, με το κόμμα να μένει χωρίς επικεφαλής σε έναν ευαίσθητο χώρο και σε μια περίοδο αδυναμίας συγκρότησης πρότασης απέναντι στη μεταρρύθμιση των μη κρατικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση.

Η παραίτηση της Αθηνάς Λινού υφίσταται εδώ και τρεις εβδομάδες, όπως είπε η ίδια, αλλά δεν είχε γίνει γνωστή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM, αρνήθηκε πως υπήρξε συγκεκριμένος λόγος, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν έχει να κάνει με τα μη κρατικά ΑΕΙ. «Όχι δεν υπήρξε κάποιος λόγος, ήθελα να ασχοληθώ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και χρονικά, δεν έβγαινε», είπε συγκεκριμένα.

Πάντως, από την πλευρά της Κουμουνδούρου δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε για την παραίτηση της Αθηνάς Λινού, ούτε για το πρόσωπο που θα την αντικαταστήσει. Η αλήθεια είναι ότι οι αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, τόσο που και στους ίδιους «περνάει» ως καθημερινότητα. Μόλις χθες αποχώρησε και η πρώην βουλευτής Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αφήνοντας αιχμές στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη για μετατόπιση του κόμματος προς τα δεξιά. Και προφανώς  έπεται συνέχεια...