Λίγες ημέρες πριν η Αθηνά Λινού μιλούσε για τους ιδιώτες παιδιάτρους υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι αντιμετωπίζουν τα παιδιά – ασθενείς ανάλογα με το πόσα πληρώνουν οι γονείς. Τώρα ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής στο Χάρβαρντ και επικεφαλής του Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλει φοροκυνηγητό των οδοντιάτρων αφού, όπως είπε,  έτσι και αλλιώς «δεν μας ψηφίζουν».

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει τον ιατρικό κλάδο. Ότι την ώρα που φωνάζει για την Υγεία βγάζει στη… σέντρα τους γιατρούς. Θα μπορούσε όμως από την άλλη να φτάσει στο συμπέρασμα ότι κινείται στη λογική τη διχαστική, του διαχωρισμού, του κοινωνικού αυτοματισμού, διότι βάλλει κατά των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων.

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός πως η στοχοποίηση γίνεται από δύο καθηγητές ιατρικής. Που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Οι ιδιώτες παιδίατροι αντέδρασαν αφού η δήλωση της Αθηνάς Λινού ήταν άκρως προσβλητικοί.

Αντέδρασαν και οι οδοντίατροι που κατήγγειλαν τον Όθωνα Ηλιόπουλο και κατ επέκταση τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να γίνεται εργαλειοποίηση και κυρίως ότι δεν μπορεί να στοχοποιούνται ανάλογα με το τι ψηφίζουν κατηγορώντας τον υποψήφιο βουλευτή για συκοφαντία.

Υπενθυμίζεται πως ο Όθωνας Ηλιόπουλος βρέθηκε στο προσκήνιο για τη θέση που εξέφρασε κατά των ιδιωτικών μη κρατικών πανεπιστημίων την ώρα που ο ίδιος είναι καθηγητής στο Χαρβαρντ.

Το ζήτημα όμως είναι που αποσκοπεί με αυτή τη στάση ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι και τα δύο αυτά στελέχη έχουν αναγορευθεί σε κεντρικά πρόσωπα από τον Αλέξη Τσίπρα. Και υποτίθεται ότι χαράσσουν και την πολιτική του κόμματος στον τομέα αυτό. Αν στοχος είναι ο διαχωρισμός γιατρών του ΕΣΥ και ιδιωτών τότε το πρόβλημα στην Κουμουνδούρου είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι φαίνεται...

ΥΓ. Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος δεν ορκίστηκε. Δεν προσήλθε δηλαδή στη συνεδρίαση της Βουλής μετά την εκλογική μάχη της 21ης Μαίου, διότι απουσίαζε στη Βοστώνη για επαγγελματικούς λόγους. Ο Αντώνης Σαμαράς που επίσης απουσίαζε επέστρεψε και ορκίστηκε. Ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να σημειώνει πως στην προηγούμενη, έστω και μιας ημέρας, Βουλή, ορκίστηκαν 299 βουλευτές.