Συνεχίζεται η νέα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά μετά την πρόταση Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση και Ζαχαριάδη για ένταξη του κόμματος στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών. Αυτήν τη φορά ο Στέργιος Καλπάκης στήριξε δημόσια την πρόταση των τριών στελεχών και επιτέθηκε στον Κώστα Αρβανίτη.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και την αποχώρηση από την ομάδα της αριστεράς. Παράλληλα έδωσε το τόνο για αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υποστηρίζει ότι το κόμμα πρέπει να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ και όχι να συνεργαστεί μαζί του. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στηρίζω την πρόταση Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση για τη μεγάλη κεντροαριστερά και την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών» είπε ο κ. Καλπάκης εξηγώντας: «Οι σχέσεις μας με το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως ανταγωνιστικές. Ή εμείς ή το ΠΑΣΟΚ. Και δεν πρέπει να γίνεται καμιά κουβέντα για συνεργασία πριν τις ευρωεκλογές, εκτός πια αν δεν έχουμε πάρει κανένα μήνυμα από το στραπάτσο της απλής αναλογικής»

Ο Στέργιος Καλπάκης υποστήριζε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ότι δεν πρέπει να αφήσουν την κεντροαριστερά έρμαιο του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ ενώ αναγνώρισε την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα πολιτικά πράγματα, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσουν την Νέα Δημοκρατία είναι να κυριαρχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Η επίθεση στον Κώστα Αρβανίτη

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος δήλωσε αντίθετος με την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, απειλώντας με αποχώρηση από το κόμμα. Σύμφωνα με τον ίδιο το κόμμα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με κεντροαριστερή πορεία και όχι να βάλει νέα αριστερόμετρα. Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Κώστα Αρβανίτη σημείωσε: «Σε όλες τις έρευνες η πλειοψηφία δηλώνει ότι είναι κεντροαριστερά και κέντρο, αλλά μας είπε χθες ο Κώστας Αρβανίτης ότι δεν υπάρχει κεντροαριστερά. Οι μισοί Έλληνες λένε ότι είναι κεντροαριστεροί, αλλά «δεν υπάρχει κεντροαριστερά». Και μας είπε ότι η κεντροαριστερά είναι ο Σημίτης και η Καϊλή. Άκουσον άκουσον. Αυτές οι εκφράσεις προσβάλουν τον προοδευτικό κόσμο που μας έχει ψηφίσει, που μας ψηφίζει και που θελουμε να μας ψηφίσει». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται άγρια κόντρα για το θέμα της ευρωπαϊκής πορείας του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει δηλώσει ότι επιθυμεί το κόμμα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή αριστερά, ωστόσο ακούει με... ενδιαφέρον τις διαφορετικές προτάσεις. Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησαν κριτική στους Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο και Ζαχαριάδη, αναφέροντας ότι κάνουν προτάσεις για το μέλλον του κόμματος ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν αμφίβολη η παραμονή τους στο κόμμα. Με λίγα λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για τα πάντα!