Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα δεινά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται πλέον και με το θέμα της «αποκαθήλωσης» του Αλέξη Τσίπρα από το κτήριο της Κουμουνδούρου. Μετά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tvxs.gr, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε -και ανακλήθηκε μετά τις αντιδράσεις- εντολή να κατέβουν από τους τοίχους του κτηρίου όλες οι αφίσες με το πρόσωπο του πρώην προέδρου, τη σκυτάλη πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον «ευρωβουλευτή της κλεμμένης έδρας» και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Στέλιο Κούλογλου και τόνισε ότι όχι μόνο δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή αλλά θα τοποθετηθούν και περισσότερες αφίσες του Αλέξη Τσίπρα.

«Εκτελώντας την εντολή Μαξίμου "σκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνουμε με το βολικό ΠΑΣΟΚ", το tvxs του κ. Κούλογλου της κλεμμένης έδρας, γράφει ότι δήθεν ζητήθηκε από συνεργάτη μου να κατέβουν οι αφίσες του Αλέξη Τσίπρα από τα γραφεία της Κουμουνδούρου. Δυστυχώς, ο πρώην πρωθυπουργός είναι τόσο σεμνός που μόνο μία αφίσα έχουμε στο κτήριο. Ίσως αυτό το άρθρο είναι μία καλή αφορμή να βάλουμε περισσότερες. Και θα δώσω τέτοια οδηγία άμεσα διότι όλοι μας, και προσωπικά, είμαστε υπερήφανοι για τον Αλέξη: τον άνθρωπο που δεν πλούτισε από την πολιτική, που δεν άφησε κόσμο να πεθάνει από την πείνα και έξω από νοσοκομεία εν μέσω κρίσης, που ξανάβαλε τη χώρα στις ράγες, που δε δίστασε να βάλει πρώτος το όνομά του για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον τελειώσετε όσο και να τον πολεμάτε. Γιατί δεν μπορείς να τελειώσεις κάτι που δεν έχει εξαρτήσεις από κανέναν» έγραψε στο Χ ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr, ανακλήθηκε μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η εντολή να κατέβουν από το κτήριο της Κουμουνδούρου όλες οι αφίσες με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η εντολή για την αποκαθήλωση του Αλέξη Τσίπρα δόθηκε από τον Βαγγέλη Σκούφα, που θεωρείται  ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, συντονιστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ, μέλος της Νομαρχιακής Α’ Αθηνών και της γραμματείας του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και αδελφός της πρώην βουλευτή Μπέττυς Σκούφα. 

Οι περισσότεροι γνώρισαν τον Βαγγέλη Σκούφα όταν εμφανίστηκε πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη όταν εκείνος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έκτοτε, όπως αναφέρει το tvxs.gr, λειτουργεί ως άτυπος προσωπάρχης, στον 7ο όροφο των γραφείων στην Κουμουνδούρου και ανήκει στην ομάδα των «λοχαγών» που εφαρμόζουν με ζήλο ό,τι θεωρούν ότι ευνοεί τη νέα ηγεσία. Η εντολή του να κατέβουν από όλο το κτήριο οι αφίσες του Αλέξη Τσίπρα δόθηκε στην κομματική γραμματεία την Τρίτη το πρωί και ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή, αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις. 

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Σκούφας, πάντως, διέψευσε ότι δόθηκε εντολή να φύγουν από το κτήριο οι φωτογραφίες και οι αφίσες του Αλέξη Τσίπρα.