Ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιεί διαρκώς τον Αλέξη Τσίπρα και τ΄ όνομά του προκειμένου να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος εν τούτοις δεν χάνει και ευκαιρία να ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα του προκατόχου του με αποκορύφωμα τις αναφορές στο κείμενο θέσεων που θα τεθεί προς ψήφιση στο επικείμενο συνέδριο. Τώρα δείχνει να σκέφτεται και την αποκαθήλωση, τουλάχιστον των αφισών του πρώην προέδρου…

Λένε ότι από το ωσαννά μέχρι τη σταύρωση η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Στον ΣΥΡΙΖΑ το επιβεβαιώνουν αφού ο νέος πρόεδρος του κόμματος κατ επανάληψη, παρά τις διαρκείς αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα, τον έχει αδειάσει. Η δέ κριτική που ασκείται στα πεπραγμένα του, ειδικά σε ό,τι αφορά την περίοδο από την ήττα του 2019 μέχρι τη συντριβή του 2023 είναι αξιοσημείωτη.

Μάλιστα στο κείμενο θέσεων που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση συζήτησης στο συνέδριο του Φεβρουαρίου γίνεται εκτενής αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Αναφορά που μόνο θετική δεν δύναται να χαρακτηριστεί για τους χειρισμούς του πρώην προέδρου του κόμματος για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε.

Έτσι μετά το… ωσαννά που περιλαμβάνεται όταν ο Στέφανος Κασσελάκης όταν απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα του κόμματος και τη… σταύρωση – διά της πλήρους σχεδόν αμφισβήτησης της αντιπολιτευτικής τακτικής του Αλέξη Τσίπρα – η αποκαθήλωση ίσως να ήταν και αναμενόμενη. Και μπορεί ο σχεδιασμός να αφορούσε τις… αφίσες, ειδικά αυτή που δεσπόζει έξω από το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το θέμα έχει βαθύτερα αίτια.

Η ηγετική ομάδα του νέου προέδρου παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και εμφανίζεται ανήσυχη. Η ανησυχία αυτή μεταφέρεται και στον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος μεταφέρει αυτή την αγωνία του στις παρεμβάσεις του και στις παρουσίες του. Έγκειται δε στο ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει διατεθειμένος ν΄ αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν στην κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές. Αφού δηλαδή καταγραφεί και επισήμως η νέα ήττα και αφού επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν το κόμμα να κατατάσσεται στην τρίτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση το να αποκαθηλωθεί η αφίσα του πρώην προέδρου μπορεί και να εντάχθηκε σε έναν γενικότερο σχεδιασμό που αφορά στην προβολή του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στην αποστολή μήνυματος στον Αλέξη Τσίπρα που το προηγούμενο διάστημα έδειξε μια… υπερκινητικότητα.