Πρώτα απ’  όλα πρέπει να επαναλάβουμε ότι το θέμα της «εκδρομής» που σχεδιάζει για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού και αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση να εμφανιστούν το κυβερνών κόμμα και τα ΜΜΕ ως «προπαγανδιστές» δεν έχει καμία βάση.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Έλενα Ακρίτα και η Κυριακή Μάλαμα έθεσαν θέμα, με την πρώτη να επικρίνει το ύφος της επιστολής-πρόσκληση που απέστειλε η Θεοδώρα Τζάκρη για τη «συνεδρίαση των Σπετσών» και τη δεύτερη να δηλώνει πως την πειράζει η… θάλασσα ώστε να παραστεί στο νησί που ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει εξοχική κατοικία.

Βουλευτές και στελέχη άρχισαν την γκρίνια ακόμη και για το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε, δι’ αντιπροσώπου, να δηλώνει πως θα τους καλύψει τα… έξοδα. Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν και δηλώνουν ότι αυτές οι λογικές τύπου brainstorming δεν ανήκουν σε κόμματα, αλλά σε ανώνυμες εταιρείες. Από εκεί και πέρα, προκύπτει και κάτι ακόμη: η Δώρα Αυγέρη με ανάρτησή της επιχείρησε έναν περίεργο συμψηφισμό. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε μια σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Καβούρι ενδεχομένως για να δείξει ότι και άλλοι προχώρησαν σε συνεδριάσεις εκτός Βουλής.

Μόνο που με την κίνηση αυτήν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αδειάζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτησή του είχε χαρακτηρίσει την απόφασή του «ασυνήθιστη» για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας βάζοντας μάλιστα και ιδεολογικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, έγραφε σε μια από τις αναρτήσεις του: «Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες – που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική». Πρόσθετε πως «είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ‘‘στενό κύκλο’’, όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα».

Και κατέληγε: «Προσωπικά, δεν θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ. Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανέναν φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η ενημέρωση Μητσοτάκη».

Επί της ουσίας, η Δώρα Αυγέρη ακυρώνει το αφήγημα του… ασυνήθιστου Κασσελάκη, του πολιτικού που κάνει «ασυνήθιστα» για την πολιτική σκηνή της χώρας πράγματα και που δεν ακολουθεί τα «συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς». Διότι τα μόνα ασυνήθιστα που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που προκαλούν μπάχαλο και βέρτιγκο στο κόμμα του.