Μεγάλη είναι η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς το σχήμα δεν τραβάει και τα δημοσκοπικά ευρήματα επιδεινώνονται. Επομένως ο νέος πρόεδρος θεωρεί ότι ένας ανασχηματισμός στον κομματικό μηχανισμό θα αλλάξει την προβληματική εικόνα που εξακολουθεί να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία. 

Μετά το τριήμερο των Σπετσών ο νέος πρόεδρος του κόμματος έχει μια πιο καθαρή εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία κόμματος. Έτσι ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται ότι θα αλλάξουν είναι η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη. Πρόσφατα ο πρόεδρος άδειασε τη Δώρα Αυγέρη δημόσια για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε σχετικά με τη κομματική πειθαρχία και τα ομόφυλα ζευγάρια. Για τη θέση της ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητεί ένα άφθαρτο πρόσωπο που να έχει επικοινωνιακή παρουσία στην κάμερα, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος. Πάντως δεν θα ήθελε με τίποτα η επιλογή του να είναι μια νέα Πόπη Τσαπανίδου. 

Ένα πρόσωπο που εκτιμά ο Στέφανος Κασσελάκης και σκέφτεται να το αναβαθμίσει είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης σκέφτεται να αναβαθμίσει τον πρώην υπουργό σε γραμματέα του κόμματος, μια καταλυτική θέση στην κομματική ιεραρχία. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο μυαλό του κάποιες βελτιωτικές ανακατατάξεις για τους τομεάρχες του κόμματος, καθώς είναι φανερό ότι με κάποιους εξ αυτών βρίσκεται σε διάσταση απόψεων. Μάλιστα στο πλάνο του είναι να αξιοποιήσει κάποια πρόσωπα από τα νέα «Think Tank» του κόμματος. 

Οι αμετακίνητοι

Ένα πρόσωπο που φαίνεται να χαίρει εκτίμησης από τον νέο πρόεδρο είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είναι αμετακίνητη από την ηγετική ομάδα. Η βουλευτής άλλωστε συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της κομματικής γραμμής για κρίσιμα ζητήματα. Φυσικά αμετακίνητος θα είναι και ο Μανώλης Καπνισάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στεφάνου Κασσελάκη, καθώς ο τελευταίος τον εκτιμά βαθιά και στηρίζεται στις απόψεις του.

Για πολλούς ερωτηματικό παραμένει ο Παύλος Πολάκης, καθώς ο πρόεδρος δέχεται εισηγήσεις για απομάκρυνσή του, με στόχο να προσεγγίσει το μετριοπαθές κεντροαριστερό κοινό. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Πολάκης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του επόπτη της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κόμματος, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί σύγκρουση με τον Κρητικό βουλευτή σε μια περίοδο που το κόμμα παλεύει να κρατηθεί σε διψήφιο ποσοστό. Άλλωστε ο πρόεδρος εκτίμησε τη στάση Πολάκη, ο οποίος δεν βάζει λάδι στη φωτιά σε θέματα που διαφωνεί με την ηγεσία του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση κρατήστε την πληροφορία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ποντάρει πολλά στον ανασχηματισμό της ηγετικής του ομάδας, διότι οι γκρίνιες και τα προβλήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας δυσκολίες στη λειτουργία του κόμματος.