Στήριξη... μετά «αδειάσματος» παρείχε στον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, αναφορικά με την ατυχέστατη χθεσινή του δήλωση, που απασχόλησε την επικαιρότητα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ντσούνου, εάν η εν λόγω δήλωση με το κάρο και το άλογο ήταν ατυχής, η Δώρα Αυγέρη κατηγορηματικά είπε πως δεν θεωρεί την δήλωση του προέδρου ατυχή. Δηλαδή, δεν βρήκε κάτι το μεμπτό, ως προς το συμπέρασμα του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «ο "φιλελεύθερος" Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!».

Συμφωνεί δηλαδή, η Δώρα Αυγέρη με την τοποθέτηση του προέδρου της, ότι το συγκεκριμένο σχήμα λόγου αφορά άτομα και όχι τον χρόνο - την χρονική ακολουθία δηλαδή κάποιων πραγμάτων. Ασχέτως εάν το συγκεκριμένο σχήμα λόγου, το έχουν και οι Αγγλοσάξωνες, γεγονός που καταλογίζεται ως διπλό φάουλ για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς σε τουλάχιστον μια από τις δυο γλώσσες που ομιλεί απταίστως, θα έπρεπε να το είχε ακούσει. Ας το δεχτούμε. Θα πρέπει όμως κάπως να εξηγήσει στον Στέφανο Κασσελάκη, το διακριτικό «άδειασμα» που του έκανε, καθώς έσπευσε να προσθέσει ότι δεν είναι στο μυαλό του προέδρου, καθώς και ότι δεν διατυπώνει τις απόψεις και τις δηλώσεις του. «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», δεν γίνεται.

Η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

Γιάννης Ντσούνος: «Κάποιοι κατηγορούν κι εσάς, τους ανθρώπους που είστε πολύ κοντά στον πρόεδρο, ότι δεν τον προστατεύσατε. Δηλαδή, κάθε φορά που κάνει μια δήλωση εκτίθεται, όπως έγινε χθες με τη δήλωση για το κάρο και το άλογο και το ποιο μπαίνει μπροστά και ποιο μπαίνει πίσω».

Δώρα Αυγέρη: «Πρώτον, δεν θεωρώ ότι η δήλωση του προέδρου είναι ατυχής. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά - δεν είμαι στο μυαλό του προέδρου, ούτε διατυπώνω εγώ τις απόψεις του και τις δηλώσεις του. Ξέρω όμως πάρα πολύ καλά, ποια είναι η προτεραιότητα και η πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του - και του προηγούμενου και του νέου προέδρου του. Είναι να γίνει πράξη νομοθετική ρύθμιση, νόμος του ελληνικού κράτους, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είμαι σωματοφύλακας, είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος έχει μια ξεκάθαρη και αταλάντευτη γραμμή, σε σχέση με τα επίδικα και τις προτεραιότητες του κόμματος. Εμείς είμαστε πάρα πολύ συνεπείς σε αυτό, ως ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά. Να απαντήσει ο κύριος Μητσοτάκης τι θα κάνει από Δευτέρα, που θα έρθει η πρόταση νόμου και αν θα κωλυσιεργήσει ή όχι».