Η Έλενα Ακρίταήταν η πρώτη που αντέδρασε στο προσκλητήριο του Στέφανου Κασσελάκη -μέσω της επιστολής της Θεοδώρας Τζάκρη- για το τριήμερο εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Η βουλευτής Επικρατείας είπε ότι το ύφος της πρόσκλησης θύμιζε κάλεσμα σε πρωτοετείς της Σχολής Χωροφυλακής και όχι σε βουλευτές Αριστερού κόμματος και, τελικά, δεν ικανοποιήθηκε ούτε από τις εξηγήσεις που έδωσε μέσω social media ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε από αυτές της Θεοδώρας Τζάκρη. 

Έτσι, επανήλθε και με ανάρτηση στο Facebook αμφισβητεί την ορθότητα της επιλογής των Σπετσών. Αφού εξηγεί, ότι η συνεδρίαση της ΚΟ θα μπορούσε όντως να γίνει εκτός Αθηνών -αν και θα δυσκόλευε το έργο των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Ακρίτα επισημαίνει ότι θα ήταν προτιμότερο να επιλεγεί μια περιοχή που έχει πληγεί από ακραία φαινόμενα. 

«Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβερνηση όλο αυτό τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου» γράφει.