Νέα εταιρικά ήθη και έθιμα στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το 2024: τρεις μέρες στις Σπέτσες θα περάσουν οι βουλευτές του μεταξύ 19 και 21 Ιανουαρίου όχι για καλοπέραση, αλλά όπως πληροφορήθηκαν από σχετικό μέιλ, για μια συνάντηση εργασίας της ΚΟ, εμπνεύσεως, όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρόσκληση περιλαμβάνει και τα όσα αναμένονται από τους παρευρισκόμενους, δηλαδή παρουσίαση για τις επικείμενες δράσεις του τομέα τους διάρκειας 30 λεπτών (60 λεπτά ο τομεάρχης Οικονομικών), με power point, η οποία θα πρέπει να έχει σταλεί στην Κουμουνδούρου έως τις 18 του μήνα.

Βόλτα στην Πόλη

Από σήμερα, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται- κατευθείαν από τις ΗΠΑ- στην Κωνσταντινούπολη για τη γιορτή των Θεοφανίων όπου θα παραστεί, ως γνωστόν, και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη συνάντηση που θα έχει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την παρουσία του στη Λειτουργία στο Φανάρι και στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο, έχει κλειδώσει συνάντηση και με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και αντίπαλο του Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη ο Κασσελάκης αναμένεται να επισκεφθεί και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ενώ θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους των ομογενών της Κωνσταντινούπολης. Μαζί του και ο διπλωματικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μερικές μέρες νωρίτερα για την προετοιμασία του ταξιδιού. Το ταξίδι στο Φανάρι φέρεται, όπως μαθαίνω, ότι έχει προκαλέσει και κάποια ενόχληση στην Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο οποίος ακόμα δεν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.