Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες και προσκάλεσε τα μέλη της σε ένα τριήμερο στο νησί που διαθέτει και την εξοχική του βίλα. Οι εσωκομματικές αντιδράσεις δεν είναι λίγες, αυξάνονται μάλιστα μέρα με τη μέρα αφού ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίζεται να αντιμετωπίζει τα στελέχη ως… φουκαράδες.

Η αποκάλυψη για τη συνεδρίαση της Κ.Ο στις Σπέτσες έφερε γκρίνια. Γκρίνια που προστέθηκε σε αυτή για το… δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και δώρα στα κομματικά έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος πρόεδρος εμφανίζεται σαν τον θείο από την… Αμερική. Αυτόν που έβγαλε λεφτά και επιστρέφει στην Αθήνα για να μοιράσει κάποια δολάρια στους φτωχούς συγγενείς.

Η κίνησή του να καλέσει του βουλευτές και εν συνεχεία η αποκάλυψη ότι θα τους καλύψει τα… έξοδα διαμονής και μάλλον και… διατροφής προκαλεί επίσης αντιδράσεις. Η Έλενα Ακρίτα ήταν μέχρι στιγμή η μόνη που το έπραξε δημοσίως και δικαιολόγησε την αντίδρασή της λέγοντας πως θα μπορούσε να συνεδριάσει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια πληγείσα περιοχή της χώρας και όχι στη Βίλα Κασσελάκη.

΄Τα περισσότερα στελέχη γκρινιάζουν… ανεπίσημα. Αποφεύγουν να βγουν μπροστά. Να μιλήσουν ανοιχτά για το πως αισθάνονται βλέποντας τον αρχηγό τους να τους αντιμετωπίζει ως… φουκαράδες. Να επιδεικνύει τον… παρά που διαθέτει και να απευθύνεται στα… ανίψια με τρόπο ανάλογο με αυτό του θείου από την Αμερική δηλώνοντας πως θα τους καλύψει τα έξοδα.

Ίσως στο επιτελείο του σκέφτηκαν πως έτσι θα καμφούν οι όποιες αντιδράσεις. Όπως σκέφτηκαν άλλωστε να διαρρεύσουν και το γεγονός πως χρηματοδότησε μέσα στις γιορτές τα κομματικά ΜΜΕ για να πληρωθούν τα δώρα. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν αντίθετο από το αναμενόμενο αφού ο… Μπρούκλης αρχηγός καλείται να δώσει διευκρινίσεις για το πως έγινε η δανειοδότηση και από ποιες εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης με τη στάση, τις πράξεις και τις παραλείψεις του δείχνει πως αντιλαμβάνεται το επίπεδο των στελεχών του. Δηλώνοντας… ασυνήθιστος δεν αίρει τις αρνητικές εντυπώσεις, ούτε και τις αμβλύνει.