Η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Ο Αλεξης Τσίπρας το είπε την επομένη της ανάδειξης του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα πλήξετε με τον ΣΥΡΙΖΑ». Και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί να δικαιώσει τον προκάτοχό του. Το τελευταίο «χτύπημα» μέσω του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, χαρακτηριστικό.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, εμφανίζεται να δηλώνει στο Documento ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει το 2019 -πριν από τις εθνικές εκλογές και μέσω του Αντώνη Διαματάρη- στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει… υπουργός. Και φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -που από τότε είχε καταλάβει ότι τελικά είναι Αριστερός- είχε αρνηθεί. Δηλαδή την ώρα που έγραφε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν είχε καν έλθει σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αρνηθεί να γίνει υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τον Μανώλη Καπνισάκη είχε μεταφερθεί από τον Αντώνη Διαματάρη, τον εκδότη του "Κήρυκα της Νέας Υόρκης", η πρόταση για υπουργοποίηση. Τον εκδότη της εφημερίδας στην οποία αρθρογραφούσε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι, ναι, ο πρωθυπουργός μάλλον είχε… εντυπωσιαστεί από τον 31χρονο τότε Στέφανο Κασσελάκη και ήθελε να τον κάνει υπουργό στην κυβέρνηση που θα σχημάτιζε. Δεν τον πήρε όμως κάποιος στενός του συνεργάτης, τον πήρε ο Αντώνης Διαματάρης.

Αυτό ίσως είναι το λιγότερο. Το γεγονός, που και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει διαψεύσει, ότι η επαφή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν σε κοινωνικό επίπεδο κάποια στιγμή στο παρελθόν, δεν αποτέλεσε για τον τότε εν αναμονή πρωθυπουργό ανασταλτικό παράγοντα.

Ούτε και το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται να επικοινωνεί μαζί του κάποιος από το επιτελείο το στενό (ως είθισται) του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά ο μετέπειτα υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Η δε «συνταρακτική αποκάλυψη» του Μανώλη Καπνισάκη ουδείς δύναται να κατανοήσει τι στόχο έχει, τι σκοπούς εξυπηρετεί, αφού ένα εξόφθαλμο fake news ρίχνεται στο προσκήνιο ενδεχομένως ως απάντηση στην αποδομημένη εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και λέμε εξόφθαλμο fake news αφού και η κυβέρνηση, διά στόματος του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη διέψευσε κατηγορηματικά το αφήγημα Καπνισάκη -κατ' επέκταση αφήγημα Κασσελάκη- και ο Αντώνης Διαματάρης ήταν σαφέστατος στη διάψευση στην οποία προχώρησε αναφορικά με το θέμα της πρότασης υπουργοποίησης προς τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι ότι η συνήθεια των fake news γίνεται δευτέρα φύσις για τον Στέφανο Κασσελάκη. Μετατρέπεται δε σε κεντρικό αντιπολιτευτικό λόγο για τον ίδιον και τους συνεργάτες του. Σε σημείο που να αναζητείται η αλήθεια με διαδικασίες όπως αυτή που ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης. Δηλαδή να διερευνάται πρώτα αν η όποια δήλωση γίνεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ή από μαϊμού λογαριασμούς στο Διαδίκτυο…