Σε σίριαλ εξελίσσεται το τριήμερο του ΣΥΡΙΖΑ στης Σπέτσες, αφού κατόπιν των δημοσιευμάτων, τοποθετήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο Twitter/X, όπου τα βάζει με... τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Συγκεκριμένα, αποκαλεί το σύνολο των ΜΜΕ ως «ΜΜΕ της προπαγάνδας», «καθεστωτικά ΜΜΕ» και «Ενημέρωση Μητσοτάκη», ενώ παράλληλα διευρκινίζει ότι τους 36 βουλευτές -άγνωστο εάν θα είναι μετά των συζύγων, αναφορικά με το χωροταξικό του θέματος- θα τους φιλοξενήσει στο σπίτι του. Σε κάθε περίπτωση, ίσως να του διέφυγε το γεγονός, ότι στο e-mail που απέστειλε η Θεοδώρα Τζάκρη στους βουλευτές του κόμματος, προσβαση έχει μόνον η ίδια και οι βουλευτές - παραλήπτες του, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένοι εξ αυτών, όπως η Έλενα Ακρίτα που απάντησαν στο e-mail με έντονο ύφος.

Αλλά, γιατί να μην εξωτερικεύσεις μια κρίση από το εσωτερικό του κόμματός σου; Γιατί να κάτσεις και να υποστείς τη γκρίνια των βουλευτών σου, επειδή διαφωνούν με την πρότασή σου; Το κάνεις όπως ο Ερντογάν: είχε πρόβλημα με την οικονομία του; Έστελνε στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία να κάνουν εισβολές σε κουρδικά χωριά. Είχε εκ νέου πρόβλημα; Η λύση εξίσου απλη: έστελνε στρατιώτες στη Λιβύη. Κάπως έτσι, αντί να κάτσει και να ακούει τη γκρίνια των βουλευτών του, ο Στέφανος Κασσελάκης, τους «δείχνει» τον εχθρό που «αγαπούν να μισούν», τα ΜΜΕ. Ωραίος ο Φαίδων, αλλά αυτή η τακτική δεν θα τον πάει και πολυ μακριά. 

Δείτε την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Έχω καλέσει τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες -που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού.

Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.

Είναι πολύ σημαντικό οι Βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα.

Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία.

Αυτά δε γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών.

Προσωπικά, δε θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη».

Δείτε το τουίτ του Στέφανου Κασσελάκη