Δεν είναι μόνο «αδιαμεσολάβητος», «απροειδοποίητος» και «αντισυστημικός» ο Στέφανος Κασσελάκης. Έχει ξεπεράσει το χαρακτηρισμό των 3Α ως προς την ποιότητα της πολιτικής παρουσίας στην ελληνική σκηνή αφού είναι και «ασυνήθιστος». Τα παραπάνω τα έχει προσδιορίσει ο ίδιος για τον εαυτό του. Το τελευταίο το πρόσθεσε με αφορμή τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδιάζει να γίνει ένα τριήμερο στις Σπέτσες.

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα γίνει στο σπίτι του στις Σπέτσες. Ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να… φιλοξενήσει τους 36 βουλευτές του κόμματος, τους δύο ευρωβουλευτές, που είθισται να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και τους λοιπούς συνεργάτες και παρατρεχάμενους. Ούτε γνωρίζει κάποιος στην περίπτωση αυτή πώς θα γίνει η φιλοξενία τόσων ατόμων.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως ο Στέφανος είναι κατά δήλωσή του ασυνήθιστος. Γιατί; Διότι επιχειρεί, όπως φαίνεται, να εφαρμόσει πρακτικές πολυεθνικών που μαζεύουν Σαββατοκύριακα στελέχη σε μια διαδικασία που αποκαλείται brainstorming και πρόκειται για τεχνική ομαδικής δημιουργικότητας μέσα από την οποία επιχειρείται η εύρεση λύσης για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Και αυτό το κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου βρίσκονταν συνήθως σε τσιπουράδικα προκειμένου να συζητήσουν επί μακρόν θέματα για τα οποία ουδέποτε έβρισκαν λύση.

Στο πλαίσιο αυτό κάνει κάτι ασυνήθιστο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρασυρμένος ίσως από το δάνειο που έκανε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα της Κουμουνδούρου τα Χριστούγεννα. Ίσως να θεώρησε πως δεν ήταν δάνειο,  αλλά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…

Με ανάρτησή του σημειώνει ο ίδιος ότι είναι ασυνήθιστος. Και επιτίθεται στα ΜΜΕ που σχολιάζουν την… εκδρομή στις Σπέτσες γράφοντας πως «την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για ''εκδρομή'', εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δεν γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών».

«Προσωπικά» σημειώνει «δεν θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ» και καταλήγει:

«Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανέναν φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η ενημέρωση Μητσοτάκη».

Με απλά λόγια ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί πως κάτι κάνει και του επιτίθενται τα ΜΜΕ εκτιμώντας πως κάποιοι ενοχλούνται ή ενδιαφέρονται για τέτοιες κινήσεις πέραν της γνωστής ελληνικής τάσης να αντιδρά σε γεγονότα που δύναται να αποτελέσουν τη βάση για σχόλια χιουμοριστικού περιεχομένου...