Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, να κρατά ψηλά στην ατζέντα το θέμα «Συνθήκη της Λωζάννης», προφανώς επειδή προσβλέπει στην πολιτική πόλωση, μήπως και καταφέρει να ανακόψει την συνεχή κατρακύλα των δημοσκοπικών ποσοστών του. Επί της αρχής, η επιδίωξη της πόλωσης δεν είναι κάτι αρνητικό, ούτε κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου. Το εντελώς προβληματικό όμως, είναι όταν γίνεται εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό γίνεται με καταφανέστατα ψεύδη.

Διότι ο κύριος Κασσελάκης επιμένει να αποδίδει πράγματα στον Άγγελο Συρίγο, που ουδέποτε είπε. Στην προχθεσινή του δήλωση ο Άγγελος Συρίγος, είχε πει πως ο χαρακτηρισμός «παρωχημένη», αφορούσε ορισμένες επί μέρους παραμέτρους της Συνθήκης της Λωζάννης, όπως για παράδειγμα ο όρος -ο οποίος αναγράφεται και τον επικαλούνται οι Τούρκοι- ότι τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και ότι τα όπλα με τα οποία θα πρέπει να φυλάσσονται είναι τα περίστροφα, τα σπαθιά και τα οπλοπολυβόλα τύπου Lewis, του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε ρητά αναφέρει στην ίδια δήλωση ότι ο χαρακτηρισμός «παρωχημένη», σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε τη χάραξη των συνόρων. Βέβαια, αυτά είναι ψιλά γράμματα για την ΣΥΡΙΖΑϊκή προπαγάνδα.

Εν τω μεταξύ, χθες ο Άγγελος Συρίγος εξήγησε σε πλειάδα συνεντεύξεών του στις ενημερωτικές εκπομπές, ότι κάτι το «παρωχημένο» δεν συνεπάγεται και το αίτημα για την αναθεώρησή του. Απλώς αυτό το αφήγημα βολεύει τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο. Το χυδαίο όμως της τελευταίας ανάρτησης -η οποία είναι ξεκάθαρα «πολακικού ύφους»-, αφορά τη φράση «αφού ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα να ανακατέψει την τράπουλα των στελεχών του, τον καλώ να διαγράψει τον κ. Συρίγο από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αλλιώς, αποδεικνύει ότι ο κ. Συρίγος είναι "λαγός" του». Είναι πιθανό να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς είπε, με την συγκεκριμένη φράση που του έδωσαν να πει, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αποδίδει στον Πρωθυπουγό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόθεση να εξυπηρετήσει τα τουρκικά συμφέροντα! Ντροπή και αίσχος, κύριε Κασσελάκη. Είστε αρχηγός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είστε ένα «συριζοτρόλ» του Twitter.

Η Δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Ποια ατζέντα προσπαθεί να αλλάξει ο Πρωθυπουργός με τον άγαρμπο ανασχηματισμό του;

Δείτε μαζί μου το βίντεο που ακολουθεί.

-Βουλευτής Συρίγος 2020: «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ιερή».

-Βουλευτής Συρίγος 2024: «Το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης δεν έχει αξία».

Τι άλλαξε;

Ποιος ζητάει εδώ και χρόνια την αναθεώρηση της Συνθήκης; Ο Ερντογάν. Ποιος του κάνει αβάντα; Ο βουλευτής της ΝΔ.

Το πράγμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Αφού ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα να ανακατέψει την τράπουλα των στελεχών του, τον καλώ να διαγράψει τον κ. Συρίγο από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αλλιώς, αποδεικνύει ότι ο κ. Συρίγος είναι «λαγός» του.

Κι όσο κι αν παίζει τις μουσικές καρέκλες μετακινώντας φθαρμένους υπουργούς στα υπουργεία στα οποία απέτυχαν παλιότερα, να ξέρει ότι υποχωρήσεις και υποκλίσεις δεν πρόκειται να περάσουν στα κρυφά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Πατριωτική Αριστερά, θα είναι εδώ, απέναντί τους.»

Δείτε το τουίτ του Στέφανου Κασσελάκη