Tην επισήμανση ότι «με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε» έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε τη σαφή θέση ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα στέρεο νομικό θεμέλιο που ρυθμίζει συνολικά τις σχέσεις της ευρύτερης περιοχής και αναπόσπαστο κομμάτι της Διακήρυξης των Αθηνών, συμπληρώνοντας πως διαχρονικά η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει κατά οποιουδήποτε αναθεωρητισμού. Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων που έχουν διανύσει χιλιόμετρα στο δημόσιο λόγο» ώστε «μια διατύπωση να μην επιδέχεται παρερμηνείας».

Τόνισε δε ότι δημιουργεί πολλές απορίες η στάση και όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σε μια αισχρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκε ότι ο Άγγελος Συρίγος είναι «λαγός» του Κυριάκου Μητσοτάκη.  «Η σύνδεση του χρόνου των αλλαγών στην κυβέρνηση με όσα είπε ο κ. Συρίγος είναι και αυτή εκτός οποιασδήποτε λογικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πόσο σέβεται όλα τα θεσμικά όπλα που έχει ως πρωθυπουργός. Αυτή η κριτική εκτός από αστήρικτη είναι και άδικη», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι η όλη διαχείριση του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ο οποίος αποφάσισε να προβεί σε μια σχεδόν μεταμεσονύκτια ανακοίνωση, σε ώρα Αμερικής, δείχνει ότι λειτούργησε ως επισπεύδων ενός προβλήματος που ουδέποτε προέκυψε.

«Ίσως ο κύριος Κασσελάκης έχει λησμονήσει τις ημέρες συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο κόμμα, το οποίο δεν ανήκει στην αριστερά, και ίσως προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία ενδεχομένως και με τον κύριο Βελόπουλο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για να συμπληρώσει, πως άσχετα από το τι ισχύει, «σημασία εχει να καταλάβουμε ότι με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε, ειδικά όταν δια στόματος πρωθυπουργού διατυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο και σαφήνεια οι ελληνικές θέσεις, χωρίς καμία περίπτωση κάποιος να τις παρερμηνεύσει».