Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για την ανάρτησή του στην οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελου Συρίγου, για τη Συνθήκη της Λωζάνης εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι σχολιαστής στα social media. «Ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται σε ώρες Αμερικής και γίνεται ο επισπεύδων μιας κατάστασης που δεν δημιουργήθηκε όλη την ημέρα. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σχολιαστής των social media, είναι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν η χώρα μας τιμά τη Συνθήκη της Λωζάνης στην πράξη, δεν μπορεί να ανοίγει θέμα. Ενδεχομένως να υπήρχε μια προβληματική διατύπωση ή μια διατύπωση που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Να το δεχθούμε αυτό. Αλλά από αυτό μέχρι να γίνεται μια ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δίνει τροφή στις θέσεις της άλλης πλευράς, όταν έχει παγιωθεί ένα καλύτερο κλίμα και ο πρωθυπουργός έχει κάνει διαχρονικές αναφορές» είπε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Άγγελου Συρίγου, ο οποίος έκανε λόγο για «παρωχημένη συνθήκη» σε ζητήματα που αφορούν την ανταλλαγή αιχμαλώτων και τα οπλικά συστήματα, ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί το στέρεο νομικό θεμέλιο που βασίζεται το πλαίσιο όλης της περιοχής. Διευκρίνισε, επίσης, ότι ο Άγγελος Συρίγος μίλησε με την επιστημονική του ιδιότητα και δεν αναφέρθηκε σε κυριαρχικά δικαιώματα. 

«Ενδεχομένως να υπήρχε προβληματική διατύπωση ή να έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ωστόσο, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το σημείο να βγει ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δίνει τροφή, έχει διαφορά» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Συρίγος δεν μίλησε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και έκανε ανάλυση για επιμέρους όρους που από το 1974 έως το 2023 έχουν αλλάξει κατά τον ίδιο. Ήταν μια επιστημονική ανάλυση».