Σε μια αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε πάνελ του ANT1, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Καλεσμένοι στο πάνελ ήταν επίσης ο Τάσος Χατζηβασιλείου από τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. Η συζήτηση αφορούσε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, όπου ο Νίκος Καραθανασόπουλος δυσκολευόταν να πει ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και προσπαθούσε με περιφραστικό τρόπο να το πει, επικαλούμενος για παράδειγμα την ψήφο του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης. Το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, πράγμα το οποίο το διευκρίνισε ο Γιώργος Παπαδάκης, μιας και ο κύριος Καραθανασόπουλος παρέλειψε να θυμίσει στο κοινό το πώς τοποθετήθηκε.

Ο Γιώργος Καραμέρος στην προσπάθειά του να πιέσει τον βουλευτή του ΚΚΕ -προφανώς επειδή υπάρχουν μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ από τις εθνικές εκλογές και μετά-, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ακυρώσει τις περιφραστικές υπεκφυγές του Νίκου Καραθανασόπουλου -ο οποίος έλεγε πως προέχουν τα ζητήματα της καθημερινότητας, χρησιμοποιώντας το αφήγημα της οικονομικής εξαθλίωσης- είπε το εξής: «Αυτά είναι άλλης τάξεως ζητήματα, να τα συζητήσουμε. Και για την αισχροκέρδεια, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Δηλαδή, δεν θα αφήνουμε τους ανθρώπους να μεγαλώνουν ελεύθεροι -άρα και χωρίς κόμπλεξ- για να μην εξελίσσονται σε συντηρητικούς και προβληματικούς ανθρώπους;»

Δηλαδή, κύριε Καραμέρο, όσοι δεν ασπάζονται τη δική σας ιδεολογία και αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί, είναι κομπλεξικοί και προβληματικοί άνθρωποι; Σοβαρά τώρα; Αφήνοντας εντελώς εκτός της εξίσωσης το γεγονός ότι τέτοια τομή για τα δικαιώματα θα τη φέρει κεντροδεξιό κόμμα -κάτι που δεν τόλμησε η «πρώτη φορά Αριστερά» του Αλέξη Τσίπρα- θα σταθούμε στο πολύ σοβαρό κομμάτι αυτής της δήλωσής σας: παθολογικοποιείτε τους ιδεολογικούς σας αντιπάλους; Τέτοια φράση δεν θέλουμε να θυμηθούμε πόσο πίσω μάς πάει και πόσο πόνο στοίχισε στην ανθρωπότητα... Μπράβο σας. Όχι, μπράβο σας. Δεν έχουμε ουδεμία αυταπάτη ότι πρόκειται ο κύριος Κασσελάκης να κάνει κάτι για αυτό -μιας και απλώς λέτε δημοσίως, αυτά που ιδιωτικώς πιστεύετε ως χώρος- αν και κανονικά θα πρέπει να σας έχει διαγράψει πριν το τέλος της ημέρας.

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Πάντως, είναι υποκριτική η συζήτηση για την προστασία των ανθρώπινων και ατομικών δικαιωμάτων, τη στιγμή που υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, τη στιγμή που παίρνουν μια σειρά νομοθετικά μέτρα, σε βάρος των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων και στον χώρο δουλειάς, τότε καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά η υποκρισία σε τι σημείο φτάνει».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Πάντως, σας ακούν και ομόφυλα ζευγάρια τώρα, κύριε Καραθανασόπουλε, που θέλουν κι εκείνα να φτιάξουν τη ζωή τους. Εσείς τους λέτε για την εξαθλίωση -που σωστό είναι-, αλλά κρύβεστε πίσω από αυτό».

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Εμείς λέμε λοιπόν ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν νομικά, χωρίς να μπλέξουμε σε δομές τέτοιες, οι οποίες αναπαράγουν άλλα ζητήματα».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Τι δομές;»

Γιώργος Καραμέρος: «Τι αναπαράγουν;»

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Ζητήματα ανισοτήτων. Ζητήματα οικονομικού - αυτά είναι ζητήματα συνολικά για την οικογένεια και τον ρόλο της-»

Γιώργος Καραμέρος: «Αυτά είναι άλλης τάξεως ζητήματα, να τα συζητήσουμε. Και για την αισχροκέρδεια, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Δηλαδή, δεν θα αφήνουμε τους ανθρώπους να μεγαλώνουν ελεύθεροι -άρα και χωρίς κόμπλεξ- για να μην εξελίσσονται σε συντηρητικούς και προβληματικούς ανθρώπους;»

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Άρα λοιπόν, μπορεί ο καθένας να συμβιώνει έχοντας αντιμετωπίσει με νομικό τρόπο και τα ζητήματα της κληρονομιάς, αλλά και τα ζητήματα της ασφάλισης. Είναι άλλα πράγματα αυτά, στα οποία εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτά, με πολύ θετικό τρόπο, σε αυτά τα ζητήματα. Και της κληρονομιάς, και της ασφάλισης, και των δικαιωμάτων, τα οποία πρέπει να έχουν. Και άλλο πράγμα να εμπλέξουμε ζητήματα τα οποία σχετίζονται με μια συνολικότερη συζήτηση».