Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα, προχώρησε ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Σπύρο Μάλλη. Κληθείς να σχολιάσει την συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας -κατ' εντολή του Στέφανου Κασσελάκη- στις Σπέτσες για ένα «τριήμερο εργασίας», ο Χάρης Μαμουλάκης εκφράστηκε αναφανδόν υπέρ, λέγοντας ότι είναι κάτι πάρα πολύ θετικό, καθώς το σκεπτικό του Στέφανου Κασσελάκη είναι να υπάρξει έλεγχος, λογοδοσία και στρατηγικός σχεδιασμός για τους επόμενους έξι μήνες, αναφορικά με τις δράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφήνοντας ασχολίαστη την ατυχή περιγραφή του στρατηγικού σχεδιασμού, ως «προϋπολογισμό» -μιας και ο τελευταίος είναι οικονομικός και όχι διοικητικός όρος-, θα βρεθούμε στην σπάνια περίπτωση να συμφωνήσουμε με τοποθέτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πράγματι η «corporate» λογική που προσπαθεί να εισάγει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι όντως θετική. Αυτό όμως που μας έκανε τρομερή εντύπωση, ήταν όταν αναφώνησε σχεδόν με αγανάκτηση, ότι «το να πηγαίνουμε και να είναι υποχρεωμένοι οι τομεάρχες, να έχουν δουλέψει -επιτέλους! Να έχουν δουλέψει!- και να αποτυπώσουν την όποια εργασία έχουν ήδη κάνει, ή να εκπονήσουν ένα σχέδιο, το πώς θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση στον εκάστοτε τομέα να κινηθεί».

Αφήνοντας πάλι ασχολίαστη την αιχμή για την τεμπελιά ορισμένων εκ των τομεαρχών, θα πρέπει να σταθούμε στο πολύ βασικό: οι άνθρωποι δούλευαν (...λέμε τώρα...) δίχως στοιχεία τεκμηρίωσης, με τρόπο εντελώς «μπακαλίστικο». Που -εδώ που τα λέμε-, το μπακάλικο φαντάζει έτη φωτός μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τα θέματα επιχειρησιακής οργάνωσης και διοίκησης! Δηλαδή, πώς λειτουργούσε αυτό το κόμμα μέχρι σήμερα; Πήγαινε ο κάθε τομεάρχης, έλεγε την άποψή του δίχως στοιχεία κι απλώς την υιοθετούσε το κόμμα, εφόσον δεν είχε αντίρρηση ο πρόεδρος; Και ακόμη χειρότερα, πώς κυβέρνησε αυτό το κόμμα την χώρα, την περίοδο 2015-2019; Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν κατέρρευσε, με τη βοήθεια του Θεού! Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ούτε τα βασικά της διοικήσεως, όχι χώρας, αλλά ούτε καν περιπτέρου!

Η δήλωση του Χάρη Μαμουλάκη

Σπύρος Μάλλης: «Θα πάτε στις Σπέτσες;»

Χάρης Μαμουλάκης: «Θα πάω στις Σπέτσες. Εγώ θέλω να πω κάτι: είναι κάτι το οποίο με ξένισε -υπό ποια έννοια- ότι δεν είναι κάτι σύνηθες, δεν περίμενα ένα τέτοιο μήνυμα, ένα τέτοιο e-mail. Από την άλλη όμως, διαβάζοντας το "roadmap", δηλαδή τον οδικό χάρτη, το τι θα γίνει εκεί, παρουσίαση του κάθε τομεάρχη για το έργο του - απολογισμούς δηλαδή, για πρώτη φορά, εξαμήνου. Προϋπολογισμός, δηλαδή το τι ετοιμάζουμε, ο κάθε τομεάρχης για το πρώτο εξάμηνο του 2024. Έχουμε και τις ευρωεκλογές, άρα είναι κρίσιμο κι αυτό να συνδυαστεί. Και γενικότερα η εκπόνηση κοινοβουλευτικού -και όχι μόνο- έργου, είναι κάτι το οποίο -σας το λέω κι εγώ με την τεχνοκρατική διάσταση που έχω, ως μηχανικός και άνθρωπος που ασχολούμαι και διοικώ επιχειρήσεις- είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ θετικό».

Σπύρος Μάλλης: «Άρα δεν ασπάζεστε κάποιες άλλες απόψεις στελεχών, δικών σας δηλαδή-»

Χάρης Μαμουλάκης: «Περί του ύφους;»

Σπύρος Μάλλης: «Περί του ύφους».

Χάρης Μαμουλάκης: «Νομίζω ότι είναι υποκειμενικό, το πως το εκλαμβάνει ο καθένας. Εγώ δεν νομίζω ότι υπήρχε τέτοια διάθεση προστακτικού χαρακτήρα, το αντίθετο. Και αυτό είναι το λεγόμενο -πως το λένε και στο χωριό μου- "gathering"! Όπως και να ‘χει, κομίζει κάποια νέα στοιχεία, τα οποία προτού τα κρίνω, πρέπει να τα βιώσω, να δω δηλαδή το τι συμβαίνει. Σαν εικόνα όμως, το να πηγαίνουμε και να είναι υποχρεωμένοι οι τομεάρχες, να έχουν δουλέψει -επιτέλους! Να έχουν δουλέψει- και να αποτυπώσουν την όποια εργασία έχουν ήδη κάνει, ή να εκπονήσουν ένα σχέδιο, το πώς θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση στον εκάστοτε τομέα να κινηθεί, είναι θετικό».