Δεν πιστεύει πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας δήλωσε απόψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, μιλώντας στο Action 24, ενώ στήριξε την άποψή της στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη

Στη συνέχεια, τα λόγια της κας Ακρίτα θόλωσαν περαιτέρω το τοπίο γύρω από τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κομματική πειθαρχία και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου αν πρέπει να εμπιστευθεί τα λόγια της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ή του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, η κα Ακρίτα απάντησε: «Να ακούσετε την εκπρόσωπο Τύπου που μίλησε μία ημέρα μετά». 

Ο διάλογος ανάμεα σε Ακρίτα-Κοτρώτσο 

Ακρίτα: Δεν νομίζω ότι θα μπει κομματική πειθαρχία.

Κοτρώτσος: Αφού το είπε ο Κασσελάκης.

Ακρίτα: Η κυρία Αυγέρη αργότερα είπε δεν θα μπει.

Κοτρώτσος: Εγώ ποιον να ακούσω; Τον πρόεδρο ή την εκπρόσωπο;

Ακρίτα: Να ακούσετε την εκπρόσωπο Τύπου που μίλησε μία ημέρα μετά.

Αιχμές Ακρίτα κατά Πολάκη: Δεν θα μας πει καμία κοινωνία τι θα κάνουμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς και στην ένσταση του Παύλου Πολάκη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος, φέρεται σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, θέτοντας ως επιχείρημα ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Η κα Ακρίτα, λοιπόν, χωρίς να κατονομάζει, όμως, τον κ. Πολάκη, τόνισε: «Δεν θα μας πει καμία κοινωνία και καμία εκκλησία τι θα κάνουμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Όχι, δεν θα πάω στις Σπέτσες»

Επιπλέον, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν θα παραστεί στην τριήμερη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είναι καλεσμένη του Independent, προκειμένου να παραθέσει μια ομιλία σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα. 

Υπογράμμισε, βέβαια, ότι έχει και διαφορετική άποψη σχετικά με αυτήν τη δραστηριότητα και πως έχει εκφράσει τη διαφωνία της και στον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, με τον οποίο, όπως αποκάλυψε, ήπιε καφέ στη Βουλή: «Όχι, δεν θα πάω στις Σπέτσες. Εννοείται ότι τη δουλειά που μας ζητήθηκε θα την παραδώσω».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η κα Ακρίτα είχε εκφράσει την ενόχλησή της για το ύφος της επιστολής της Θεοδώρας Τζάκρη προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο τριήμερο και μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που είχε λάβει την εν λόγω ενημέρωση από την κα Τζάκρη.