Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές για την υποψηφιότητητα της Όλγας Γερβασίλη

Ειδικότερα, «Το Συνέδριο ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο», τόνισε  στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του κόμματος και πρόσθεσε: «Το Συνέδριο είπε 'πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές, πάμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή να τα αλλάξουμε όλα».

Στη συνέχεια, ανέλυσε την πρόταση του προέδρου, αφήνοντας αιχμές για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας της κ. Γεροβασίλη, δεδομένου πως η ίδια δεν αποδέχτηκε την πρόταση Κασσελάκη για εσωκομματικές εκλογές στις 10 Μαρτίου, αλλά προσέφυγε στις διατάξεις του καταστατικού του κόμματος, που ορίζουν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε διάστημα του ενός μήνα.

Ενιαία η πρόταση Κασσελάκη που δεν αποδέχτηκε η Γεροβασίλη

Επεσήμανε: «Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ενιαία», αφού ανέλυσε την παρέμβαση Τσίπρα και την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, είπε «δεν μπορώ να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου - για τους λόγους που εξήγησε -. Αυτή ήταν η ενιαία πρόταση. Βγαίνει η συντρόφισσα Όλγα και λέει-'αν θες να πας σε εκλογές στις 10 Μαρτίου πήγαινε μόνος σου -. Αρα δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου. Είναι ξεκάθαρη και επομένως παρέλκει το αίτημά της για εκλογές, ή μάλλον παρέλκει η δήλωση παρουσίας από την πλευρά της για εκλογές».