Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Δώρας Αυγέρη από την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο σαββατοκύριακο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι κάτι κρύβεται πίσω από την απουσία αυτή. Αν και επισήμως η κυρία Αυγέρη ήταν κλινήρης με πυρετό, αυτό δεν σταμάτησε τα διάφορα πηγαδάκια να κάνουν σενάρια, για το κατά πόσο ο λόγος της ασθένειας ισχύει, ή είναι κάποια πρόφαση.

Το χρονικό της τριβής Αυγέρη - Κασσελάκη

Ο λόγος για τον οποίον κάποιοι από τους πιο... δύσπιστους συντρόφους της Δώρας Αυγέρη, προχώρησαν σε σενάρια μέχρι και εκείνο της παραιτήσεως, είναι επειδή η Δώρα Αυγέρη, μια ημέρα μετά την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί της κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, σε παρουσία της σε τηλεοπτικό κανάλι ήταν η πρώτη που «ακύρωσε» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι κυρία Αυγέρη να «βγήκε μπροστά» και ακύρωσε τον Στέφανο Kασσελάκη, προκειμένου να τον προστατέψει -όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό-, για να μην υποστεί την ζημιά, που τελικώς υπέστη. Ο λόγος της αναδίπλωσης του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν ότι δεν είχε σαφή εικόνα, αναφορικά με το πόσοι είναι οι βουλευτές που θα καταψήφιζαν, ή θα απείχαν, καθώς και ότι ο αριθμός αυτών των βουλευτών, ξεπερνά τους τέσσερεις. Συνεπώς, σε ενδεχόμενο διαγραφής τους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαυε να είναι το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης και η θέση αυτή θα περνούσε στο ΠΑΣΟΚ.

Η «ζημιά» όμως έγινε, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε «κωλοτούμπα» και πλέον ακόμη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, μίλησαν με πολύ απαξιωτικό τόνο, αναφορικά με την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας. Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε «περαστικά» στον Στέφανο Κασσελάκη και ταχεία ανάρρωση στην Δώρα Αυγέρη.