Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Κληθείς να σχολιάσει την διαφοροποίηση του Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου των ομοφύλων ζευγαριών, ο Πέτρος Παππάς θέλησε να «λειάνει» την σύγκρουση μεταξύ Παύλου Πολάκη και Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι η διαφοροποίηση εκφράστηκε σε κομματικό όργανο, στα οποία ο οποιοσδήποτε, μπορεί να εκφράσει ανησυχίες. Έσπευσε όμως να προκαταλάβει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και από τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «από το να εκφράσεις μια ανησυχία, για ένα τέτοιο θέμα και το να μην ψηφίσεις ένα τέτοιο θέμα, είναι δυο πολύ διαφορετικά πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στον αξιακό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ», εμμένοντας στη «σκληρή γραμμή», ότι δηλαδή θα γίνει αυτό που λέει ο Στέφανος Κασσελάκης. Θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τους συσχετισμούς μετά από τέτοιες δηλώσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η τοποθέτηση του Πέτρου Παππά, ότι το νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση, επειδή δεν προβλέπει καθόλου την παρένθετη μητρότητα, είναι ατελές, καθώς και ότι δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος κάθε γυναίκας(!) ενώ τόνισε ότι έτσι θα εξωθούνται τα ομόφυλα ζευγάρια στο να εξωθούν παρένθετες μητέρες από το εξωτερικό, δηλαδή τίθεται και θέμα... κόστους. Παράλληλα αποσύνδεσε την μητρότητα από την κύηση, επιχειρηματολογώντας -σε άλλο σημείο- ότι εφόσον η γυναίκα δεν θα διαθέσει γενετικό υλικό, δεν υφίσταται μητρότητα. Δηλαδή, με δυο λόγια, οι γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να είναι μηχανές τεκνοποίησης, χαμηλού κόστους. Αλήθεια, ο φεμινιστικός τομέας, καθώς και εκείνος των δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, τι άποψη έχουν για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση;

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Θανάσης Φουσκίδης: «Μήπως αυτή η κρίση τώρα με τον κύριο Πολάκη, έρχεται να απαντήσει σε όλους εκείνους που έθεταν αστερίσκους σε αυτή τη συγκατοίκηση του κυρίου Κασσελάκη, με τις πάγιες θέσεις και το μόνιμο ύφος που πολιτεύεται ο κύριος Πολάκης; Μήπως έρχεται να δώσει μια απάντηση ότι είναι μια συγκατοίκηση η οποία -αν μη τι άλλο- είναι εξ αρχής προβληματική;»

Πέτρος Παππάς: «Εγώ θα πω ότι δεν πιστεύω - ούτε ότι ο Παύλος ο Πολάκης διαφωνεί με την ουσία του νομοσχεδίου και δεν ήμουνα παρών βέβαια».

Στέλλα Γκαντώνα: «Και με τι διαφωνεί; Συγγνώμη και με τι διαφωνεί κύριε Παππά; Γιατί σας ακούω τόση ώρα με προσοχή».

Πέτρος Παππάς: «Δεν ήμουνα παρών βέβαια. Δεν ήμουνα παρών».

Στέλλα Γκαντώνα: «Για να λες όμως, ότι ως δυσκολεύεσαι ως βουλευτής να πας στην περιφέρειά σου και να το εξηγήσεις στους ψηφοφόρους σου, πάει να πει ότι υπάρχει μια δυσκολία στο θέμα αυτό».

Θανάσης Φουσκίδης: «Θα προτιμούσες να μην το εξηγήσεις, εν πάση περιπτώσει».

Πέτρος Παππάς: «Το είπε σε ένα κομματικό - δεν ξέρω πώς και γιατί και αν ειπώθηκε έτσι ακριβώς- το είπε σε ένα κομματικό όργανο. Μέσα στα κομματικά όργανα μπορεί να γίνεται συζήτηση, για τις όποιες ανησυχίες έχει ο οποιοσδήποτε-, αλλά από εκεί και πέρα, από το να εκφράσεις μια ανησυχία, για ένα τέτοιο θέμα και το να μην ψηφίσεις ένα τέτοιο θέμα, είναι δυο πολύ διαφορετικά πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στον αξιακό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρώ ότι είμαστε όλοι οι βουλευτές, αλλά και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ κοντά του και ακριβώς, τον εκφράζουμε».

Στέλλα Γκαντώνα: «Μάλιστα»

Πέτρος Παππάς: «Απλά θέλω να πω και το εξής: εμείς παρόλα αυτά θέλουμε να δούμε την πρόταση νόμου και θέλουμε να πούμε ότι είναι ένα ατελές νομοσχέδιο, αυτό που θα κατατεθεί. Ένα νομοσχέδιο που δεν περιλαμβάνει την παρένθετη κύηση -και όχι μητρότητα όπως λάθος το λέμε- και δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος κάθε γυναίκας και δεν προστατεύει μια πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει, είναι να εξωθεί ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν παρένθετες μητέρες στο εξωτερικό και να φέρουν τα παιδιά στην Ελλάδα αναγνωρίζοντάς τα, ή χρησιμοποιώντας παρακυκλώματα, τα οποία αυτά τελικά είναι που εκμεταλλεύονται και θα βάλουν σε κίνδυνο τις γυναίκες».