Τα σενάρια περί της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο «δίνουν και παίρνουν» τις τελευταίες ημέρες, καθώς δημοσιογράφοι, δημοσιολογούντες, «κύκλοι» και «παράκυκλοι» διακινούν διαρκώς σενάρια, αναφορικά με το συγκεκριμένο σενάριο. Ο Θανάσης Καρτερός που είναι «η φωνή» του Αλέξη Τσίπρα, είπε να «ξεδιαλύνει» λίγο τα πράγματα, δίνοντας έναν «χρησμό» εφάμιλλο εκείνου της πυθίας.

Ο «χρησμός» του Θανάση Καρτερού

«Κάποτε η σιωπή δεν δείχνει απλώς, αλλά είναι σοβαρότητα. Και κάτι επίσης χρήσιμο για όλους, που εύκολα συνάγεται από την εμμονή των σεναριογράφων: Ο Τσίπρας είναι πολύ παρών εν τη απουσία του. Αυτό άλλους κάνει να ελπίζουν, άλλους προβληματίζει, άλλους ανησυχεί».

Είναι προφανές ότι το «ήξεις-αφήξεις» του χρησμού, στοχεύει στο να συνεχίσει να αναμοχλεύεται το σενάριο περί της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο. Το κατά πόσο αυτό γίνεται επειδή υπάρχει ουσιώδης λόγος, ή απλώς προκειμένου να διατηρείται το brand «Αλέξης Τσίπρας» στην επικαιρότητα, μένει να αποδειχτεί στο επόμενο διάστημα. Αλλά ότι κάποιοι ελπίζουν, κάποιοι προβληματίζονται και κάποιοι ανησυχούν για το συγκεκριμένο σενάριο, είναι «ηλίου φαεινότερο». Αυτό που δεν είναι βέβαιο, είναι εάν έχουν συνειδητοποιήσει, ότι οι προβληματισμός και η ανησυχία, αφορά αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.