Παίρνει πίσω τα περί «κομματικής πειθαρχίας» ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος στο STAR, το βράδυ της Πέμπτης (11.01.2024), με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη της στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

Καλεσμένος στο δελτίο του Star ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;

Είπε ακόμα ότι το νομοσχέδιο είναι ατελές αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο. «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του και έβαλε στο στόχαστρο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη δήλωσή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα δέσει τα παπούτσια του κ. μητσοτάκη είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει ουσιαστικά στις ψήφους των ακροδεξιών βουλευτών της ΝΔ.

Αναταράξεις στην Πολιτική Γραμματεία

Η ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει κομματική πειθαρχία προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς αντίθετος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια φέρεται να είναι, σύμφωνα με το protothema.gr, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης φέρεται να εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρότι μέλος της ηγετικής ομάδας του κόμματος.