Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη  σύμφωνα με τις οποίες είναι «εκβιαζόμενος». Μάλιστα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται «Πολάκης made in USA».

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αφού υποστήριξε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά (σς μάλλον μικροπολιτικά ήθελε να πεί) το θέμα με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία και αφού δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα το υπερψηφίσει, εμφανίσθηκε να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως «εκβιαζόμενο».

Μάλιστα επανέλαβε για μια ακόμη φορά αυτά που είχε δηλώσει αναφορικά με τις υποκλοπές και τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, δείχνοντας από την πλευρά του ότι ο ίδιος επιδιώκει να συνεχίσει στο δρόμο του λαικισμού που όμως δεν ωφέλησε τον προκάτοχό του όπως και το κόμμα του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε να επαναφέρει στο προσκήνιο και τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και εν συνεχεία μάζεψε προεκλογικά περί «εκβιαζόμενου Κασσελάκη» λέγοντας ότι «ας βρει πρώτα ο ίδιος την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης»

Για να προσθέσει ερωτήματα όπως « Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει σε αυτό το επόμενο βήμα, να ξέρουμε επιτέλους τι τρέχει εκεί; Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος;»

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη ως «Πολάκη made in USA. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
«Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε προ μηνών τον κ. Κασσελάκη μετά από αίτημά του, όπως επέβαλλε ο πολιτικός πολιτισμός, και, στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, του εξήγησε αναλυτικά όλα τα νομικά βήματα στα οποία προέβη ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να καταλάβει.

Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι σημερινές δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές ότι πρόκειται για έναν «Πολάκη made in USA» .

Του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι!

Υ. Γ. Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουμε ότι θα συνοδεύεται από το αναλυτικό πόθεν έσχες του»