Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Σε έναν ιδιαιτέρως φορτισμένο μονόλογο -τον οποίο αρνήθηκε πεισματικά να διακόψει- εξέφρασε το... παράπονο του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με την επίθεση που έκανε εναντίον του ο Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο χαρακτήρισε ως εκβιαζόμενο αρχηγό κόμματος. Μάλιστα, άσκησε την ίδια κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, που του ασκεί διαρκώς η Νέα Αριστερά, ότι δεν ανήκει στην προοδευτική παράταξη και έθεσε το θέμα -με την μορφή ερωτήματος, εάν εκφράζονται από τον Στέφανο Κασσελάκη- προς τους ψηφοφόρους, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα εάν τον «τσίμπησε μύγα» τον Δημήτρη Μάντζο, η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Το τι ακριβώς πείραξε το ΠΑΣΟΚ και προκάλεσε την έκρηξη του Δημήτρη Μάντζου, το αναφέρει ρητά, απλώς δεν το τονίζει. Θεώρησαν, λοιπόν, ανοίκεια την χθεσινή επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη, την στιγμή που υπάρχουν υπόγειες συνομιλίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ -άγνωστο σε ποιο επίπεδο-, για κάποιου είδους συνεργασία, μετά τις ευρωεκλογές. Εξού και η επίκληση στο «ειλικρινές προσκλητήριο» που απεύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προς «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις». Ίσως να νόμιζαν στο ΠΑΣΟΚ, ότι επειδή υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία, αυτό θα σταματούσε τον ΣΥΡΙΖΑ από το να διεκδικεί τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές. Αφελέστατη αυτή η ανάγνωση, όπως απέδειξε η ιστορία.

Η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου

Παναγιώτης Στάθης: «Για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, πολιτική εκμετάλλευση, εκβιαζόμενος ο κύριος Ανδρουλάκης».

Δημήτρης Μάντζος: «Δυστυχώς, ο κύριος Κασσελάκης, μπαίνει κι αυτός στον πειρασμό να εργαλειοποιήσει αυτή την υπόθεση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξάλειψης των διακρίσεων. Στην οποία σπεύδω να πω, ότι εδώ και χρόνια έχουμε θέση αρχής, είμαστε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, με όλες τις νομικές συνέπειες που έχει, για την τεκνοθεσία. Σε αυτό εδώ το τραπέζι, είδα προχθές έναν αρχηγό με υπεύθυνο λόγο, να μιλά για την ανάγκη συναινέσεων, συνεργειών και να απευθύνει ένα προσκλητήριο ειλικρινές, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Τον Νίκο τον Ανδρουλάκη. Και την επόμενη μέρα, σε ένα άλλο δίκτυο, είδα έναν άλλο αρχηγό, τον κύριο Στέφανο Κασσελάκη, με έναν ανερμάτιστο πολιτικό λόγο, να επικαλείται τοξικές φήμες από την «υπόγα» της Νέας Δημοκρατίας, για δήθεν εκβιαζόμενο Νίκο Ανδρουλάκη, όταν εκείνος -ο Στέφανος Κασσελάκης- γνωρίζει πολύ καλά και τις ενέργειες που έχει αναλάβει, τις νομικές και πολιτικές, σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο της ΕΥΠ και των παράνομων παρακολουθήσεων -και του predator και της ΕΥΠ που ταυτίζονται, από το ίδιο κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου-»

Παναγιώτης Στάθης: «Γιατί το κάνει;»

Δημήτρης Μάντζος: «-και ο ίδιος άνθρωπος γνωρίζει ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατία-»

Παναγιώτης Στάθης: «Γιατί το κάνει αυτό;»

Δημήτρης Μάντζος: «-και τι έχει πετύχει το ΠΑΣΟΚ με τις μεθοδικές του ενέργειες για να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν ο κύριος Κασσελάκης πιστεύει ότι ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν πληγεί από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Τσίπρα και του ιδίου, πλανάται. Ο κύριος Κασσελάκης, θέτει από χθες τον εαυτό του, εκτός προοδευτικής παράταξης. Είναι δικαίωμά του, είναι ειλικρίνειά του -εκεί ανήκει ήδη, πράγματι-. Το θέμα είναι οι ψηφοφόροι, τα στελέχη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζονται από αυτή τη θέση;»