Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές αλλά και στη συζήτηση αναφορικά με τον εκφραστή των… προοδευτικών δυνάμεων και της κεντροαριστεράς, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης «σφάζονται» εξαπολύοντας εκατέρωθεν κατηγορίες, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «εκβιαζόμενο» και τον δεύτερο να απαντά, διά του γραφείου Τύπου, ανακηρύσσοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Πολάκη made in USA.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και οδηγεί σε ανοιχτή σύγκρουση τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ποιος θα είναι ο… εκφραστής όσων αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και κυρίως το ποιος θα βρεθεί δεύτερος τον προσεχή Ιούνιο οδηγεί σε κήρυξη πολέμου.

Ο χαρακτηρισμός του Νίκου Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενου» από τον πρωθυπουργό δείχνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προτίθεται να σταματήσει πουθενά μπροστά στην αγωνία του για το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών. Ήδη έχει δείξει πως η τοξικότητα και ο λαϊκισμός θα αποτελέσουν το «όπλο του» για το προσεχές διάστημα. Τα fake news που έχει χρησιμοποιήσει για τον πρωθυπουργό το επιβεβαιώνουν, όπως και το γεγονός ότι κυρίαρχη γραμμή στην Κουμουνδούρου είναι ο Πολακισμός.

Αρκεί να σημειωθεί ότι και η Πόπη Τσαπανίδου, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μιλήσει για εκβιαζόμενο Ανδρουλάκη για να τα μαζέψει στη συνέχεια όπως και ο Αλέξης Τσίπρας. Η επαναφορά του θέματος όπως και η προσπάθεια αναμόχλευσης του θέματος των υποκλοπών από την ομάδα Κασσελάκη έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη γραμμή του κόμματος της (προς το παρόν) αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε και αφορμή. Η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών επιτρέπει την άσκηση κριτικής. Ειδικά ως προς την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εκμεταλλευθεί το θέμα μικροπολίτικά. Η φράση του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δέσει τα κορδόνια στα παπούτσια του πρωθυπουργού, δηλαδή ότι δεν θα δώσει την ψήφο του για να μην αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα θέμα που αφορά δικαιώματα και ειδικά δικαιώματα παιδιών, επιτρέπουν σχολιασμούς και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

Αυτό έπραξε και ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνοντας ότι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσουν τον προοδευτικό κόσμο. «Ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο, αυτόνομο κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά,  δείχνοντας ποιος είναι ουσιαστικά και ο αντίπαλός του.

Από την πλευρά του και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναγορεύσει σε αντίπαλο πολιτικό τον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως δήλωσε στη συνέντευξή του στο Open, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει ισχυρό ποσοστό στις ευρωεκλογές θα ανοίξει διαδικασίες για συστράτευση του προοδευτικού κόσμου.

Και όλα αυτά τη στιγμή που στελέχη των δύο κομμάτων εμφανίσθηκαν το προηγούμενο διάστημα να αναζητούν κοινό βηματισμό φτάνοντας στο σημείο να θέτουν θέμα κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές. Τα όσα έγιναν χθες και σήμερα αφενός κλείνουν τα παράθυρα συνεργασίας αφετέρου καθορίζουν τα στρατόπεδα που θα συγκρουστούν.

Ούτως ή άλλως, όπως δείχνουν και οι δημοσκοποήσεις, η πρώτη θέση ανήκει στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παραμένει μακράν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και το πρόσωπο που εμπιστεύονται οι πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διαχείριση των κρίσεων.