Η kolotoumpa Κασσελάκη αναφορικά με τα περί κομματικής πειθαρχίες έχει τελικά εξήγηση. Διαφωνεί ο Παύλος Πολάκης. Και με την κομματική πειθαρχία την οποία ανακοίνωσε ο έχων «ηγετικότητα» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ο αψύς Κρητικός ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σαφής στην τοποθέτηση που έκανε στην Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Η ανάλυσή του μάλιστα ήταν σαφέστερη αναφορικά με την αντίθεσή του αφού φέρεται να είπε ότι: «Δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα χωρίς να σου πουν γι’ αυτό». Λέγοντας πάνω από 300 μέτρα εννοούσε φυσικά τα χωριά της Κρήτης.

Υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις. Από τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά και από τον Νίκο Παππά και άλλου. Αφορούσαν τα περί κομματικής πειθαρχίας. Μόνο που ο… μέντορας του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται να διαφωνεί με το νομοσχέδιο. Δεδομένου ότι αποκλείεται το θέμα συζήτησης στα χωριά να είναι η… κομματική πειθαρχία, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης; Θα πεί ναι ή θα καταψηφίσει; Και για ποιους λόγους;

Ειδικά αφού πλέον δεν θα υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας και δεν τίθεται έτσι και θέμα διαγραφών για όσους δεν ακολουθήσουν τη γραμμή Κασσελάκη.