Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει «ηγετικότητα» και γι' αυτό επέβαλε «κομματική πειθαρχία» αναφορικά με το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Μόνο που αυτή η «ηγετικότητα» κράτησε σχεδόν 24 ώρες. Και μετά τα… μάζεψε η Δώρα Αυγέρη.

Εντάξει, η παράσταση τείνει να καταστεί μονότονη. Ο Στέφανος Κασσελάκης άλλα λέει τη μία και άλλα την άλλη. Άσε που δεν καταλαβαίνει και τις… παροιμίες και κυνηγά τα άλογα. Αυτό που έγινε όμως με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Βέβαια κάθε φορά που βγαίνει να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά την προηγούμενη. Μέχρι την επόμενη.

O διάλογος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απολαυστικός από την πλευρά των αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη:

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ήταν μια συνέντευξη που έδωσε χτες ο πρωθυπουργός στον κ. Κουβαρά, που και μερικά θετικά είχε και μερικά για τα οποία μπορώ να σας πω ότι εξεπλάγην. Πρώτα απ' όλα το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό «αξιοπρεπή στάση», για εμένα είναι μια στάση πολιτική δειλίας.

Δηλαδή σε ένα θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ο ίδιος είπε χτες στη συνέντευξή του ότι είναι θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι δυνατό να προσκαλείς έμμεσα και άμεσα τους βουλευτές σου να απόσχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή; Τι πιστεύει ο ίδιος; Όντως το πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία; Εάν ναι, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Ένα λεπτό γιατί είναι σοβαρό αυτό που είπατε: εσείς δηλαδή στους βουλευτές σας θα επιβάλλετε κομματική πειθαρχία;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Και σας το ρωτώ αυτό, γιατί για παράδειγμα η κ. Λινού...

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Ναι», σημαίνει ναι, στην ελληνική γλώσσα.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Είχα ακούσει στο Real FM ότι είχε εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις και ο κ. Μεϊκόπουλος, αν θυμάμαι καλά.

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Άρα δηλαδή εσείς λέτε ότι το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, μπορεί να μην είναι 100% αυτό που θα θέλατε...

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είναι ατελές.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Αλλά παρ' όλα αυτά είναι ένα πρώτο βήμα, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ψηφίσει και θα μπει και κομματική πειθαρχία γι' αυτό.

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Σωστά.

Αυτά την Πέμπτη το βράδυ. Διότι την Παρασκευή το απόγευμα, η Δώρα Αυγέρη, η εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Μega η κ. Αυγέρη ανέφερε πως «Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Για να προσθέσει: «Άδικα προκλήθηκε θόρυβος και παρανόηση. Ο πρόεδρος είπε για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την κομματική του πειθαρχεία σε κάτι που είναι εφαρμοσμένο ήδη».

Δηλαδή; Που είναι η… ηγετικότητα του Στέφανου; Που είναι η επιβολή κομματικής πειθαρχίας; Που είναι οι αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Και που είναι τα «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα» τα οποία δήλωνε την Πέμπτη το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος; Οέο…

Σε κάθε περίπτωση αυτά που ο Στέφανος Κασσελάκης είπε και αυτά που η Δώρα Αυγέρη διευκρίνισε, δεν έχουν καμία σχέση. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως και οι «τσάμπα μαγικές» έχουν όρια.