Μεγάλη αναταραχή φαίνεται ότι επικρατεί και εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που φαίνεται να προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Θα περίμενε κανείς πως σε ένα αριστερό κόμμα δεν θα υπήρχαν διαφωνίες για θέματα δικαιωμάτων, ωστόσο η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική με περίπου δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν τις ενστάσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε ένα τηλεφωνικό τελεσίγραφο του Στέφανο Κασσελάκη προς τον Παύλο Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διαφώνησε στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, τόσο με την επίσημη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη θέση της κυβέρνησης. Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ότι σε όποιο ορεινό χωριό της Κρήτης πηγαίνει, του εκφράζουν τις έντονες διαφωνίες τους για το νομοσχέδιο. Στην ίδια συνεδρίαση ενστάσεις εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές του κόμματος ενώ άλλοι πήραν το μέρος του Στεφάνου Κασσελάκη, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο ένα αριστερό κόμμα να μην στηρίζει αυτονόητα δικαιώματα για την ισότητα στο γάμο.

Το τηλεφώνημα 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και του διεμήνυσε ότι αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, εφόσον δηλώσει στήριξη και ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα τον διαγράψει από το κόμμα. Ο αψύς Κρητικός φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να πάει την κόντρα στα άκρα για το ζήτημα, ωστόσο εξακολουθεί να εκφράζει τις ενστάσεις του. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να τηλεφώνησε και σε όσους βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους, στέλνοντας τελεσίγραφο κομματικής πειθαρχίας. Μάλιστα στην Κουμουνδούρου επιθυμούν αυτές οι διαφωνίες να μην εκφραστούν από βουλευτές σε μέσα ενημέρωσης, ζητώντας τους διαφωνούντες να κρατήσουν στάση σιγής.

Σημειώνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν τρεις φορές θέση για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, δημιουργώντας ένα αλαλούμ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ακόμα και βουλευτές που υποστηρίζουν ένθερμα τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωναν είτε άγνοια για τη θέση του κόμματος, είτε αντίθετοι σε λογικές κομματικής πειθαρχίας και διαγραφών. Μάλιστα η ίδια η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, ακύρωσε όσα είπε πριν λίγες ώρες ο Στέφανος Κασσελάκης, φουντώνοντας το κλίμα αβεβαιότητας. Ωστόσο τελικά ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν διαγραφές για όσους πάνε κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.