Μόνος του με τα... κορδόνια του μένει ο Νίκος Ανδρουλάκης, διεκδικώντας με παρρησία τον ρόλο του νέου Τσίπρα στο πολιτικό στερέωμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει με παρρησία ότι είναι αντίθετος με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, με τη δικαιολογία τάχα ότι δεν θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση αν εκείνη δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει το νομοσχέδιο. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζει, καθώς τελική απόφαση δεν έχει παρθεί από τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά ο πολιτικός ογκόλιθος του ΠΑΣΟΚ, πρόλαβα να πάρει τις δικές του αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τη δική του πλευρά, παρότι κατηγορεί την κυβέρνηση για «δειλία» (όταν το κόμμα του έφτασε μόνο μέχρι το σύμφωνο συμβίωσης), δήλωσε και ότι θα το ψηφίσει, αλλά και ότι θα θέσει θέσμα κομματικής πειθαρχίας. Πρωτότυπο, αλλά προς τη θετική κατεύθυνση αδιαμφισβήτητα.

Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα ψηφίσει και η Νέα Αριστερά το νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θα υπερψηφίσουμε κάθε διάταξη η οποία κινείται στην κατεύθυνση της παροχής πλήρων δικαιωμάτων στους πολίτες μας και θα δώσουμε μάχη και μέσα στη Βουλή».

Οι μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη λοιπόν, τον φέρουν σε πολιτική απομόνωση από την πρόοδο και ταυτόχρονα σε πλήρη ταύτιση με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.