Ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει πλέον με σαφή τρόπο την πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Από τα κορδόνια και τα παπούτσια που είπε πως δεν προτίθεται να δέσει για τη Νέα Δημοκρατία έφτασε να συγκρίνει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε να επιχειρεί να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την αποχή, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε βουλευτές άλλων κομμάτων ότι κάνουν «τα ρεπό του Πάνου Καμμένου» με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ουσιαστικά εμφανίσθηκε να συγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε από κοινού με βουλευτές άλλων κομμάτων, με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Ένα θέμα δηλαδή που αφορά ένα μικρό ποσοστό πολιτών και που επί της ουσίας δεν θίγει δικαιώματα άλλων, όπως με σαφήνεια ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξακολουθώντας να υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε τους βουλευτές του σε αποχή είπε:

«Ο κ. Μητσοτάκης τι έλεγε για τη συμφωνία των Πρεσπών σε κάποιους βουλευτές του Ποταμιού που σήμερα είναι και στο κόμμα του; “Να κάνετε τα ρεπό του Καμμένου;” Τότε ήταν τα ρεπό του Καμμένου, σήμερα λέει σε κάποιους βουλευτές που δεν θέλουν να ψηφίσουν “φύγετε για να κάνουν τα ρεπό σας κάποιοι άλλοι”. Δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ κοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Με απλά λόγια, για τον Νίκο Ανδρουλάκη είτε πρόκειται για τη συμφωνία των Πρεσπών είτε για ένα ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων το θέμα είναι το ίδιο, αρκεί να ταιριάζει στην αντιπολιτευτική θέση του.

Πάντως ο τρόπος που επιχείρησε να απαντήσει για τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται το κόμμα του να δέσει τα παπούτσια του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή να ψηφίσει ενώ βουλευτές της ΝΔ δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν, δημιουργεί νέα ερωτήματα. Ειδικά ως προς το σκέλος της στάσης που θα τηρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και εντός ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις με βουλευτές του να τάσσονται κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Αντιδράσεις που προβληματίζουν την ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη.