Οι ακραίες δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τα ομόφυλα ζευγάρια, τις οποίες θα περίμενε να ακούσει κάποιος από βουλευτές της Νίκης ή των Σπαρτιατών, αποδοκιμάστηκαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά είναι σαφές ότι το ζήτημα έχει προκαλέσει τρικυμία στο κόμμα. 

«Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος» επισήμαναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν είναι ο μόνος που έχει αντιρρήσεις. Ήταν απλώς αυτός που χρησιμοποίησε την πιο ακραία φρασεολογία. «Η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και το περιβάλλον της, αλλά και εν γένει στο πολιτικό σύστημα. Η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας δε λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν πολλά παιδιά» επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου και πρόσθεσε την απολύτως αντιεπιστημονική και ομοφοβική άποψη ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία». 

Αρνητική θέση έχει εκφράσει δημοσίως και ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι είναι αρνητικοί φοβούμενοι τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.