Αίσθηση προκαλούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη. Ο ίδιος μίλησε για τον κίνδυνο των Τούρκων με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην κοπή της πίτας των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Κατά την ομιλία του συνέκρινε την επιθετικότητα των Τούρκων με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς ενώ εξέφρασε φόβους για την τεράστια(!) ναυτική δύναμη των Τούρκων, καλώντας τους πολίτες να οργανωθούν σε παλλαϊκή άμυνα, για να συμμετέχουν ενεργά σε περίπτωση πολέμου. Ανέφερε χαρακτηριστικά:«Δεν γίνεται να έχουν τέτοιο αποβατικό στόλο, να κατασκευάζουν αεροπλάνα και μεις να καθόμαστε και να περιμένουμε. Και λέω στον πρόεδρο (της επιτροπής στην Βουλή) να έχουμε και μεις δικαίωμα όπως είχε και το Ισραήλ και όπως ο κύριος πρωθυπουργός είπε, να έχουμε και εμείς το δικαίωμα στην άμυνά μας και προτείνω την οργάνωση του άμαχου πληθυσμού στην παλλαϊκή άμυνα».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν και οι δηλώσεις για την περίπτωση απόβασης των Τούρκων στην Λέσβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα σφάξουν τους Έλληνες όπως έκανε η Χαμάς με τους Ισραηλινούς. Είπε κατά λέξη: «Όταν είμαστε οργανωμένοι και ξέρουμε τι θα κάνει ο καθένας και θα βοηθηθεί ο στρατός, ο οποίος είναι αξιόμαχος. Αν ξέρει ο καθένας σε ποιο χαράκωμα θα μπει και θα τουφεκίσει αν τολμήσουν, γιατί αυτοί ετοιμάζουν απόβαση, θα ζώσουν το νησί και αν μας βρουν απροετοίμαστους θα μας σφάξουν όλους όπως έκαναν στους Ισραηλινούς. Έτσι θα γίνει, έχουμε να κάνουμε με λαούς που δεν σέβονται τη ζωή». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει μάλιστα και στην επιτροπή άμυνας της Βουλής και οι αναφορές για το.. πανίσχυρο τουρκικό ναυτικό και τους Τούρκους που μπορεί να σφάξουν τους Έλληνες σε περίπτωση απόβασης, μπορεί να γίνουν εύκολα αντικείμενο εκμετάλλευσης και προπαγάνδας από τον τουρκικό τύπο. 

Οι δηλώσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Ο ίδιος βουλευτής πριν λίγες ημέρες είχε προκαλέσει πάλι αίσθηση με τις δηλώσεις του, εκφράζοντας μια αντιεπιστημονική άποψη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία», εκφράζοντας την αντίθεση του για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκαν να πάρουν αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή τους, τονίζοντας ότι οι απόψεις του δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τις επίσημες θέσεις του κόμματος και η ηγεσία τάσσεται υπέρ της ισότητας στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.