«Αν μας βρουν οι Τούρκοι απροετοίμαστους, θα μας σφάξουν όλους. Η γειτονική χώρα διαθέτει ισχυρό αποβατικό στόλο ο οποίος θα έρθει στα νησιά μας όπως η Χαμάς και θα σφάξει τον πληθυσμό». Αυτή η απίστευτη δήλωση του βουλευτή Λέσβου ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, προκάλεσε εντύπωση και προβληματισμό στους παρεβρισκόμενους της εκδήλωσης κοπής πίτας των εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης .

Ο κ. Παρασκευαΐδης ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία καταστρώνει μοχθηρά σχέδια κατάληψης των νησιών μας εν μία νυκτί και μάλιστα υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα διαθέτει ισχυρό αποβατικό στόλο ο οποίος θα έρθει στα νησιά μας όπως η Χαμάς και θα σφάξει τον πληθυσμό.

Μετά τον «πονοκέφαλο» που προκάλεσαν τα όσα είπε, λίγες ημέρες πριν,  ο βουλευτής για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Παρασκευαΐδης επανήλθε, αυτή τη φορά για εθνικά θέματα και πιο συγκεκριμένα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε άμεσα. «Στον κ. Παρασκευαΐδη διαμηνύθηκε αρμοδίως, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με φαιδροτητες και υπερβολές, που είναι εκτός των θέσεων μας», σχολίασαν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης συμμετέχει στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής στην οποία όπως δήλωσε έχει αναφέρει όλες τις ανησυχίες του για τους Τούρκους και τις δηλώσεις που κάνουν περί γαλάζιας πατρίδας.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία από εμπόλεμες καταστάσεις καθώς πήγε στην Κύπρο ως εθελοντής το 1974.