Ερχεται η ώρα που τα προσωπεία πέφτουν και η αλήθεια αποκαλύπτεται. Η Αριστερά καταρρακωμένη βλέπει το προφίλ της να απαξιώνεται. Η φιλελεύθερη ΝΔήταν κατ’ αυτούς της «Αλλαγής» και αργότερα κατ’ αυτούς της Κουμουνδούρου η «αντίδραση». Το τι έχουν ακούσει τα στελέχη της ΝΔ κατά καιρούς δεν περιγράφεται. Δεκαετίες διακινούσαν οι «προοδευτικοί» και δη ανενόχλητοι την προπαγάνδα τους. Τη σκυτάλη πήρε από το ΠΑΣΟΚ ο επίσης ξεδοντιασμένος πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι καιροί τα έφεραν έτσι ώστε οι πάλαι ποτέ «κατήγοροι» σήμερα να εκτίθενται από τα λόγια των ιδίων των «συντρόφων» τους.

Ασχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, είναι παραπάνω από προφανές ότι η ΝΔ αναδεικνύεται διαχρονικά ως η μόνη τολμηρή και μεταρρυθμιστική δύναμη στην πατρίδα μας. Στο θέμα του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ έχει απέναντί της διαφόρους που μιλούν για «υψόμετρα» (βλ. γνωστό βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) ή λένε, όπως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τη Λέσβο, ότι «τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να μας αυξήσουν τον πληθυσμό. Να το κάνουμε όπως ο Ερντογάν, που είπε κάθε Τουρκάλα να κάνει πέντε παιδιά. Η Τουρκία έχει 80 - 90 εκατομμύρια πληθυσμό με αυτές τις προτάσεις Ερντογάν…

Θέλουμε υγιή οικογένεια, σε τέτοιες οικογένειες να πάνε τα παιδιά. Να μεγαλώσουμε υγιείς πολίτες που θα βοηθήσουν την πατρίδα να ανέβει». «Να το κάνουμε όπως ο Ερντογάν»; Really? Ναι, αυτό είπε ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ. Και είπε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία». Τα έκανε μάλιστα εντελώς μούσκεμα, λέγοντας πως αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πει κάτι άλλο, «οφείλω να ακολουθήσω». Το casting στο ΠΑΣΟΚ είναι πάντως φοβερό! Οφείλουν να μεταβιβάσουν την τεχνογνωσία τους και στα άλλα κόμματα της «προόδου», που μας προέκυψε τελικά ολίγον…συντηρητική!

Δουλεύουν για το… ΚΚΕ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, δήλωσε μεταξύ άλλων για τις τοποθετήσεις του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη ότι «θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι αυτοί στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό». Ετσι όπως το πάνε πάντως όλοι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΠΑΣΟΚοι, το ΚΚΕ είναι θέμα χρόνου να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση και εμείς να ακούμε τον Περισσό να καταγγέλλει τον τρισκατάρατο καπιταλισμό, τον «ορατό εχθρό».

Ο εκ Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανάγκασε πάντως τη Χαριλάου Τρικούπη να πάρει αποστάσεις από αυτά που είπε: «Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος». Σε καμία περίπτωση; Μάλιστα. Δεν τις απηχεί ο ένας βουλευτής, δεν τις απηχεί ο άλλος, ποιος τις απηχεί; Ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ ποιοι; Ετσι όπως το πάνε, βέβαια, δεν θα έχουν ποτέ απήχηση ή «απεύθυνση» (που λένε και οι γλωσσοπλάστες στην Κουμουνδούρου) οι απόψεις τους. Οχι ότι ανησυχούμε για την επικοινωνιακή δυστοκία της αντιπολίτευσης, μείζονος ή ελάσσονος.

Κι όμως, η Λέσβος «γεννάει»

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Παρασκευαΐδη, μιας και –άγνωστο γιατί– το πήγε εκεί το θέμα, ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» «αύξηση 12% των γεννήσεων καταγράφεται το 2023 στη Λέσβο σε σχέση με το 2022, εξέλιξη ελπιδοφόρα, καθώς ο πληθυσμός του νησιού μας γηράσκει και έχουμε μείωση των κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2022 σε σύγκριση με την απογραφή του 2011» (Γιάννης Βασιλούδης, «46 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ - Αύξηση των γεννήσεων το 2023», 17 Ιανουαρίου 2023). «Η οικογένεια ήταν, είναι και παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ», τόνισε προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πάντως, είναι προφανέστατα «άκυρη» η διασύνδεση του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με το δημογραφικό, που κάνει ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ.