Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε την επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη άθλια, ενώ προσέθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «υιοθέτησε ό,τι πιο ψεκασμένο υπάρχει ως αντίληψη, γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών». Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο αφήγημα, πηγάζει από συγκεκριμένο εκδότη της «ερευνητικής δημοσιογραφίας», φίλα προσκείμενο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα απαντηθεί «καταλλήλως». 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Παύλος Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι κοινό μέτωπο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, δεν πρόκειται να υπάρξει. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταγραφεί ως δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, προκειμένου να έχει το «επάνω χέρι» στις συζητήσεις της επόμενης ημέρας. Διότι ναι μεν, αυτή τη στιγμή τα δυο κόμματα είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους, αλλά όπως όλα δείχνουν και με δεδομένη την πολιτική ανεπάρκειά τους, τα δυο κόμματα θα συνασπιστούν στις εθνικές εκλογές του 2027. Όχι επειδή μπορούν να έρθουν σε κάποια προγραμματική συμφωνία, ούτε επειδή έχουν καλές σχέσεις. Ο μόνος λόγος για τον οποίον θα το κάνουν, είναι επειδή αντιλαμβάνονται αμφότερα τον υπαρξιακό κίνδυνο που έχουν αυτή τη στιγμή, αυτονόμως πορευόμενα. Όμως αυτό που δεν υπολογίζουν και στα δυο κόμματα, είναι ότι για να αποσοβηθεί ο υπαρξιακός τους κίνδυνος, η μόνη λύση είναι να σοβαρευτούν, όχι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, κάνοντας ακριβώς το ίδιο που κάνουν σήμερα.  

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη

Χρήστος Κουτρας: «Οι σχέσεις σας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σε καλό φεγγάρι».

Παύλος Χρηστίδης: «Οι σχέσεις μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σχέσεις που καθορίζονται σε σχέση με τις εξελίξεις. Σε πολιτικό επίπεδο, εμείς δεν διαμορφώνουμε τις αντιπαραθέσεις μας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά με την κυβέρνηση. Αυτή είναι μια διαχρονική στάση, την οποία είχαμε. Το ότι ο κύριος Κασσελάκης επέλεξε να επιτεθεί με έναν τρόπο απαράδεκτο -άθλιο θα έλεγα- στον κύριο Ανδρουλάκη, πριν από περίπου μια εβδομάδα, υιοθετώντας ό,τι πιο ψεκασμένο υπάρχει ως αντίληψη, γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών». 

Χρήστος Κουτρας: «Ό,τι πιο ψεκασμένο, είπατε».

Παύλος Χρηστίδης: «Ε, ναι, βέβαια. Η αντίληψη ενός εκβιαζόμενου αρχηγού, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκείνος που έχει ανοίξει όλα τα ζητήματα σε επίπεδο δικαιοσύνης τουλάχιστον, ας μας δείξει έναν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Κασσελάκης, ο οποίος να έχει κάνει τα μισά, απ' όσα έχει κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (...) ας μας δείξουν κάποιον άλλο».