Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Νίκος Μπίστης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV, στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Κλώσσα και Ευαγγελίνα Βόσνου. Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Ζαχαριάδη, Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου, να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ευρωομάδα και από την Αριστερά να πάει στην Σοσιαλδημοκρατία, ο Νίκος Μπίστης την χαρακτήρισε ως κίνηση απελπισίας. Σχολιάζοντας περαιτέρω, ο Νίκος Μπίστης υποστήριξε ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, δεν είναι η ροπή προς τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά ακόμη δεξιότερα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ότι «ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέραν της Σοσιαλδημοκρατίας. Φοβάμαι ότι είναι συντηρητικός, λαϊκίστικος και εθνικιστικός λόγος».

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Νίκος Μπίστης χαρακτηρίζει έτσι τον Στέφανο Κασσελάκη, τη στιγμή που κατέθεσε την ακραία πρόταση για τα ομόφυλα ζευγάρια, η οποία προβλέπει παρένθετες μητέρες και τους όρους «γονέας 1» και «γονέας 2», ενώ πρότεινε να γίνεται εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στα σχολεία της Ελλάδας! Το μόνο που πέτυχε ο Νίκος Μπίστης, ήταν πράγματι το «λαϊκίστικος». Αλλά όποιος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει και πολλά περιθώρια να μιλήσει καταγγελτικά για τον λαϊκισμό, μιας και με εκείνον -τον λαϊκισμό- πορεύτηκε προς την εξουσία, ενώ επίσης με εκείνον ήρθε τελικά σε αποδρομή. Πάντως, έχει μεγάλη αξία, το πόσο εύκολα περνούν σε υπερβολικούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, οι ακροαριστεροί πολιτικοί. Διότι όπως είναι προφανές, οτιδήποτε στα δεξιά τους, είναι αυτομάτως συντηρητικό και εθνικιστικό.

Η δήλωση του Νίκου Μπίστη

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Χαρακτηρίζετε κίνηση απελπισίας, μια πρωτοβουλία που δεν απέχει πολύ από τις προσπάθειες που κάνατε κι εσείς όταν ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ, να συναντηθείτε με την Σοσιαλδημοκρατία».

Νίκος Μπίστης: «Είναι άλλο το να συναντηθείς και θέλω να θυμίσω, ότι τότε η άποψη - την οποία την εξέφρασε ο Τσίπρας και την εξέφρασε με κάποια ποσοστά βέβαια, γιατί κάθε τι που θες να εκφράσεις, πρέπει να έχει και μια βάση από πίσω του. Αν καταρρεύσουν τα ποσοστά σου, μετά αυτά τα οποία λες, είναι λίγο στον αέρα. Ήταν να υπάρξει ένας ρόλος γέφυρας με τη Σοσιαλδημοκρατία. Όχι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς. Εδώ είναι προφανές, ότι αυτό ζητάει μια ενσωμάτωση στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, όπου ας μην ξεχνάμε, ότι «τα διόδια» θα τα κόβει το ΠΑΣΟΚ, σε εκείνο τον χώρο».

Ευαγγελίνα Βόσνου: «Αυτό συμφέρει την Νέα Αριστερά».

Νίκος Μπίστης: «Εμάς μας συμφέρει γιατί;»

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Γιατί σας ανοίγει τον ιδεολογικό χώρο στην Αριστερά».

Νίκος Μπίστης: «Νομίζω ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η Σοσιαλδημοκρατία. Δυστυχώς, αυτά που εκφράζει η ηγετική του ομάδα -για να μην πω όλα τα στελέχη του, γιατί θα ήταν άδικο- ο νέος πρόεδρός του, είναι πέραν της Σοσιαλδημοκρατίας. Φοβάμαι ότι είναι συντηρητικός, λαϊκίστικος και εθνικιστικός λόγος. Μακάρι το πρόβλημά του να ήταν εάν πηγαίνει λίγο Σοσιαλδημοκρατικά. Φοβάμαι ότι πηγαίνει πολύ συντηρητικά και φοβάμαι ότι βλάπτει πολύ σοβαρά και τη σοβαρότητα του κόμματος».